Fondul IKEA pentru Mediul Urban va finanţa proiecte în Bucureşti şi Ilfov

Fondul IKEA pentru Mediul Urban va finanţa proiecte în Bucureşti şi Ilfov

ikeaPrima ediţie a Fondului IKEA pentru Mediul Urban va fi lansată anul acesta în România. Valoarea totală a fondului este de 339.000 lei şi va susţine între trei şi cinci proiecte în Bucureşti şi Ilfov, timp de trei ani. Proiectul are ca scop protejarea resurselor naturale, educaţie şi conştientizare, prevenirea şi adaptarea la efectele schimbărilor climatice.
Ideea proiectului a luat naştere din dorinţa de a diminua presiunea care se exercită asupra mediului înconjurător în zonele urbane. Poluarea este provocată de trafic, restrângerea spaţiilor verzi, pe cale industrială şi prin răspândirea necontrolată a deşeurilor. De asemenea, supraaglomerarea oraşelor reprezintă o formă directă de poluare. Aproximativ 75% din populaţia UE trăieşte în zone urbane; în România aproximariv 10% din întreaga populaţie are domiciliul în Capitală, echivalentul a 1,8 milioane de oameni, conform Agenţiei Europene de Mediu. Aşadar, există convingerea că în zone precum Ilfov şi Bucureşti este nevoie de asemenea proiecte.
„Credem cu tărie că o companie se poate dezvolta armonios doar atunci când reuşeşte să creeze o diferenţă în bine în mediul şi comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea. Sustenabilitatea pentru IKEA înseamnă să asigurăm bunăstarea economică şi socială având un efect net pozitiv asupra mediului înconjurător. Fondul IKEA pentru Mediul Urban vine ca un pas firesc înainte pentru a ne duce această misiune mai departe. Ne dorim să contribuim la schimbări concrete şi să susţinem proiecte inovatoare şi creative, care să aducă beneficii reale generaţiilor de astăzi şi celor de mâine din comunitatea noastră”, a declarat Mircea Ilie, Sustainability Leader, IKEA România
Fondul IKEA pentru Mediul Urban vizează iniţiative care îşi propun să rezolve problemele legate de ecosistemele naturale şi semi-naturale din zonele urbane şi periurbane: limitarea reducerii suprafeţelor, fragmentării şi disfuncţionalizării acestora.
„IKEA este pentru noi unul din brandurile model în ceea ce priveşte sustenabilitatea şi utilizarea responsabilă a resurselor. Ne bucurăm să lucrăm împreună pentru susţinerea proiectelor de mediu, care cresc calitatea vieţii pentru comunităţile locale implicate. Avem nevoie de proiecte bune de mediu ca de aer proaspăt, în oraşul nostru aglomerat şi poluat”, a declarat Alina Kasprovschi, director executiv, Fundaţia Comunitară Bucureşti.
Fundaţia Comunitară Bucureşti este partenerul IKEA România în lansarea Fondului şi în gestionarea procesului de selecţie a proiectelor candidate, care pot fi încărcate până la data de 31 ianuarie 2017, ora 23:59 pe platforma programului (http://fundatiacomunitarabucuresti.ro/proiect/fondul-ikea-pentru-mediul-urban). Indiferent de problemele abordate, toate proiectele trebuie să aibă o componentă educaţională, dar să aducă şi beneficii sociale comunităţilor în care se desfăşoară.
Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecţie, precum şi formularele de aplicaţie sunt disponibile pe siteul companiei.

Autor: Diana Dăscălescu

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0