ING reduce la 15% avansul la creditele ipotecare

ING reduce la 15% avansul la creditele ipotecare

Nivelul avansului minim solicitat pentru credite ipotecare va fi redus la 15%, faţă de 25% în prezent, începând cu data de 21 ianuarie 2017, anunţă ING într-un comunicat de presă.

Totodată, banca mai anunţă că dobânda la credite ipotecare, pentru un avans de 15%, va rămâne egală cu 4,30% (ROBOR3M+3,40%)1. Pentru un avans mai mare sau egal cu 25% din preţul de achiziție al locuinţei, dobânda se va reduce cu 0,45 puncte procentuale, ajungând la 3,85% (ROBOR3M+2,95%).

Oficialii ING spun că această decizie are la bază analiza efectelor legii Dării în Plată, de la momentul intrării în vigoare a acesteia, în 13 mai 2016, şi dorinţa de a face mai accesibil creditul pentru achiziția unei locuinţe.

Numărul de cereri de dare în plată primite din partea clienţilor ING a fost destul de redus, de ordinul zecilor, potrivit aceleiaşi surse. Clienţii cu probleme reale în ceea ce priveşte plata ratelor au primit, însă, soluţii individuale de restructurare.

De asemenea, ING spune că sunt aşteptate „ clarificările Curții Constituţionale pe marginea aspectelor potenţial neconstituţionale ale legii, semnalate atât de către ING, cât şi de către celelalte bănci.”.

”Am decis să reducem avansul de la 25% la 15% pentru a face creditul de achiziție a unei locuin’e mai accesibil ;i a răspunde astfel cererii de credite ipotecare, care a rămas constantă pe parcursul anului trecut. Ne-am luat un orizont de timp de şase luni pentru a reevalua nivelul avansului solicitat pentru creditele ipotecare, suficient pentru a observa evoluția dar şi particularităţile solicitărilor de dare în plată primite. Aşteptăm curând şi clarificările Cur’ii Constitu’ionale în ceea ce priveşte aspectele potenţial neconstituţionale ale Legii Dării în Plată.”, a declară Ştefan Radu, director Dezvoltare Produse Retail.

În cazul creditelor de investiţii imobiliare şi a celor de consum garantate cu ipotecă, condiţiile de acordare rămân nemodificate, suma acordată neputând depăşi 65% din valoarea evaluată a imobilului adus în garanţie, mai anunţă ING.

Pentru toate creditele garantate cu ipotecă, mai puţin cele de consum, perioada maximă de rambursare nu va putea depăşi 30 de ani. Creditele de consum garantate cu ipotecă vor putea fi rambursate ca şi până acum, pe o perioadă de maxim 5 ani.

ING România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 34 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi – companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0