Grupul Erste lansează Social Banking în Centrul şi Estul Europei

Grupul Erste lansează Social Banking în Centrul şi Estul Europei

Grupul Erste lansează programul de Social Banking pentru a aborda categorii de public care nu lucrează deloc cu o bancă precum persoanele cu venituri scăzute, antreprenorii în devenire şi organizaţiile sociale, se arată într-un comunicat al companiei. Oferta de Social Banking a Erste va acoperi şapte pieţe-cheie în care Grupul este prezent în ţările Europei Centrale şi de Est (ECE) şi Austria. Implementarea programului se va încheia până în 2019.

erswteAproximativ 16 milioane de persoane se află la limita sărăciei sau excluziunii sociale în ţările în care Grupul Erste derulează operaţiuni, se mai arată în comunicat. Programul îşi propune să le ofere oamenilor acces echitabil la produsele financiare de bază, sfaturi despre administrarea banilor şi consultanţă şi mentorat de business pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii.

„Principalul nostru obiectiv, la Erste, este acela de a avea un business sănătos şi profitabil, dar noi credem, în acelaşi timp, şi în responsabilizarea oamenilor în ceea ce priveşte viaţa lor financiară şi în sprijinul pe care îl putem acorda pentru a răspândi prosperitatea în regiunea noastră”, a declarat Andreas Treichl, CEO Erste Group Bank AG. Până în prezent, am ajutat peste 15.000 de persoane în Austria în a-şi regăsi baza financiară, am sprijinit crearea a peste 1.000 de locuri de muncă în regiune, prin programe pentru antreprenori aflaţi la prima experienţă şi am oferit finanţare pentru mai bine de 80 de organizaţii sociale. Programul ne va ajuta să ducem într-o nouă fază această abordare, mult mai cuprinzătoare, capabilă să transfere conceptul Social Banking pe toate pieţe noastre”, a afirmat Peter Sürek, Head of Social Banking Development la Grupul Erste.

Studiile arată că aproximativ 16 milioane de persoane din ţările în care Grupul Erste este prezent (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia şi Serbia) sunt expuse riscului de sărăcie sau de excluziune socială, potrivit comunicatului de presă. Acest nivel înseamnă aproximativ 30% din populaţia adultă din regiune. Trei din patru persoane din această categorie s-au aflat în imposibilitatea de a dispune de suficiente economii pentru a face faţă unor cheltuieli neprevăzute şi unul din cinci oameni nu îţi pot permite să-şi încălzească, aşa cum trebuie, casele. În plus, şapte din zece persoane, din categoria celor cu venituri mici din regiune, nu au mai văzut o creştere salarială sau chiar au asistat la o scădere de venituri în ultimul deceniu.

Programul de Social Banking va fi implementat de reţele locale ale băncilor Grupului Erste, în parteneriat cu alte organizaţii şi ONG-uri.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0