Metropolitan Life: Volumul asigurărilor pentru copii va creştere cu 20% anul acesta

stire asigurari

Metropolitan Life se aşteaptă în acest an la o creştere cu 20% a vânzărilor de asigurări pentru copii, prin lansarea „Dr. KID”, prima asigurare de sănătate din România dedicată special copiilor, a declarat Theodor Alexandrescu, CEO al companiei de asigurări, într-o conferinţă de presă.

„Evoluţia asigurărilor pentru copii va fi peste media din piaţă”, a spus Alexandrescu, arătând că Metropolitan Life estimeză între 300 şi 500 de noi clienţi pe lună pentru această poliţă.

Asigurarea de sănătate pentru copii este disponibilă sub forma a patru pachete, iar preţul unui pachet variază de la aproximativ 44 de lei pentru varianta de bază a pachetului “Relaxat”, până la 178 lei pentru pachetul “În control”. Produsul le oferă celor mici protecție 24 de ore din 24, în cazul diagnosticării cu o boală gravă, în eventualitatea unui accident, dar și alte beneficii importante pentru sănătatea acestora.

Polița Dr. KID garantează primirea sumei asigurate stabilite în cazul în care copilul este diagnosticat cu una din 20 de afecțiuni grave – printre care: cancer, poliomielită, encefalită, HIV, diabet zaharat, tumori cerebrale benigne, transplant de organe majore -, 10 dintre ele având incidenta cea mai mare în rândul copiilor, dar și a beneficiilor oferite în caz de fracturi, arsuri, spitalizare și intervenții chirurgicale sau invaliditate permanentă. În plus, Dr. KID protejează financiar copilul cu o anuitate educațională pe 5 ani în cazul decesului din accident al părintelui. De asemenea, părintele primește o indemnizație și în cazul apariției invalidității totale și permanente în urma unui accident suferit de acesta.

„Am creat Dr. KID pentru a susține rolul părinților de a-și crește copiii, protejându-le sănătatea și de a le oferi educație. Am ținut cont de preocuparea tot mai mare a părinților pentru protecția copiilor, dar și de statisticile care arată nivelul crescut al îmbolnăvirii cu o afecțiune gravă și al accidentelor la copii. Obligația noastră morală ca părinți este să fim pregătiți pentru situațiile neprevăzute din viața copiilor noștri, având soluția potrivită în momentele dificile”, a declarat Theodor Alexandrescu. Asigurarea poate fi încheiată fără să fie necesară o evaluare medicală a copilului sau părintelui, fiind disponibilă în patru pachete de beneficii, în funcție de nivelul de protecție ales de părinți.

Odată cu Dr. KID, Metropolitan Life lansează și platforma online Părinți în control – www.parintiincontrol.ro, un spațiu virtual în care părinții pot obține sfaturi utile și îndrumare în legătură cu cele mai frecvent întâlnite probleme ale copiilor lor, chiar de la SuperNanny – psihologul Irina Petrea.

Metropolitan Life mai deține în portofoliul de asigurări destinate copiilor încă două produse, Junior Extra și Junior Invest, a căror creștere a fost semnificativă anul trecut, întrucât numărul de polițe încheiate, cât și volumul de prime brute subscrise s-au dublat anul trecut în comparație cu 2012.

La nivel mondial, la fiecare trei minute, un copil este diagnosticat cu o boală gravă, conform unui studiu efectuat de Institutul Oncologic din București. Totodată, în România, zilnic, 35 de copii și tineri cu vârsta între 0 și 26 de ani sunt diagnosticați cu o afecțiune gravă.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0