Parteneriat Wirecard și Visa pentru comercializarea soluției Visa Digital Commerce App

Parteneriat Wirecard și Visa pentru comercializarea soluției Visa Digital Commerce App

Wirecard, lider global în inovație în domeniul financiar digital, a anunțat astăzi extinderea parteneriatului strategic cu Visa, cu scopul de a dezvolta plățile cu telefonul mobil în România. Parteneriatul permite Wirecard să comercializeze soluția Visa Digital Commerce App (VDCA) în România. Visa Digital Commerce App este un portofel electronic de tip white label prin intermediul căruia băncile și ceilalți emitenți de carduri le pot oferi clienților lor soluții de plată cu telefonul mobil fără să aloce timp și bani pentru dezvoltarea unei aplicații de la zero. Aplicația oferă și funcționalități precum controlul cardurilor, alerte privind tranzacțiile, confirmarea locației sau notificări de călătorie.

Wirecard a devenit, de asemenea, primul procesator de plăți din România care a obținut certificarea pentru Visa Token Service (VTS) – o tehnologie care înlocuiește datele reale ale cardului cu un identificator digital unic, facilitând astfel efectuarea de plăți contactess sigure prin intermediul cardurilor virtuale stocate în portofele electronice.

În lumea de astăzi, plățile trebuie să fie rapide, sigure, simple și pe orice canal. Trecerea de la cardurile clasice la plățile mobile are loc într-un ritm alert, atât la nivel global, cât și în România. Soluția VDCA pe care Visa și Wirecard o oferă pe piața din România este reacția perfectă la această tendință și suntem încântați să lucrăm împreună pentru a digitiza procesele de plată. Soluția se integrează ușor în ecosistemul de plăți, VDCA fiind un instrument puternic pentru bănci și alți emitenți de carduri, oferind clienților acestora un nivel superior de siguranță și accesibilitate a plăților”, a declarat Utku Ogrendil (foto), Managing Director al Wirecard România.

Visa și Wirecard au deja un istoric comun de colaborare pentru dezvoltarea de soluții financiare digitale inovatoare în Europa și suntem încântați să anunțăm un parteneriat de care vor benefica deținătorii noștri de carduri din România. În condițiile în care mișcarea fundamentală dinspre plastic spre digital accelerează, abordarea Visa este să-și ajute clienții și partenerii să creeze noi experiențe de plăți digitale la același nivel de încredere, interoperabilitate și securitate pe care toată lumea îl așteaptă de la Visa. Serviciul de tokenizare permite deținătorilor de carduri să-și folosească telefoanele mobile pentru a plăti ușor și în siguranță la milioane de comercianți care acceptă plăți contactless în întreaga lume. Credem că tokenizarea va fi o componentă cheie a viitorului plăților digitale și suntem încântați să încheiem acest parteneriat cu Wirecard pentru a le oferi clienților noștri o nouă modalitate plăți mobile confortabile și sigure”, a declarat Cătălin Crețu, General Manager pentru România, Croația, Slovenia și Malta, Visa.

Tehnologia contactless, care stă la baza plăților cu telefonul mobil, s-a extins rapid în România în ultimii ani, având cea mai mare rată de creștere înregistrată vreodată pe vreun produs de card. Tehnologia contactless a fost principalul motor de creștere a plăților electronice în România în ultimii trei ani. România a ajuns rapid în top 10 piețe la nivel global în ceea ce privește penetrarea tehnologiei contactless, principalii piloni ai acestei creșteri fiind extinderea rețele de acceptare, creșterea numărului de carduri contactless, precum și recent lansatele soluții de plată cu telefonul mobil.

Soluția Visa Digital Commerce App, care va fi comercializată de Wirecard pentru a extinde plățile cu telefonul mobil în România, este un portofel digital de tip white label oferit de Visa pentru a ajuta emitenții de toate dimensiunile facă trecerea dinspre plastic spre plățile digital, în același timp scutindu-i de costurile și timpul necesare dezvoltării propriilor portofele digitale.

VDCA integrează tehnologia Visa Token Service și permite plăți contactless securizate deoarece datele reale ale cardului nu sunt dezvăluite niciodată unor terțe părți. Soluția include, de asemenea, un set extins de funcții pe care emitenții de carduri le pot oferi clienților: plăți contactless, controlul cardurilor, alerte privind tranzacțiile, extrase de cont sau istoricul tranzacțiilor.

Wirecard (GER:WDI) este o platformă digitală financiară cu unul dintre cele mai rapide ritmuri de creștere la nivel mondial. Le oferim clienților business și consumatorilor acces în timp real la un ecosistem în continuă dezvoltare de servicii cu valoare adăugată, construit în jurul plăților digitale inovatoare printr-o abordare integrată de tip B2B2C. Acest ecosistem se concentrează în zonele plăți și risc, retail și tranzacții bancare, programe de loialitate și vouchere, analiza datelor și creșterea ratelor de conversie pe toate canalele de vânzări (online, mobile, ePOS). Wirecard operează instituții financiare reglementate în câteva piețe-cheie, deține licențe de emitere și acceptare de la toate rețele majore de plăți și carduri. Wirecard AG este listată pe Bursa de Valori de la Frankfurt.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0