Prin lipsa protecției anti-DDoS, un sfert dintre companii îşi periclitează sisteme de importanță crucială

Prin lipsa protecției anti-DDoS, un sfert dintre companii îşi periclitează sisteme de importanță crucială

Rezultatele unui studiu realizat de Kaspersky Lab și B2B International arată că fiecare a patra companie riscă să piardă accesul la sisteme de importanţă esențială, rezultând nu doar pierderi financiare, ci și o reputație știrbită. Această situație survine din cauza absenței protecției anti-DDoS (Distributed Denial of Service).

Peste jumătate dintre companii consideră că se justifică investiția împotriva atacurilor DDoS, iar aproximativ același număr de respondenți cred că protecția anti-DDoS este o cerință importantă de securitate cibernetică pentru infrastructura lor. În cazul companiilor din domeniile telecomunicații și financiar, cifrele au fost 82%, respectiv 78%.

Cu toate acestea, în cazul unui număr semnificativ de companii, fie lipsește total acest tip de protecție (24%), fie este aplicat parțial (41%). Rezultă, astfel, că doar 34% dintre companii sunt complet protejate împotriva acestor amenințări. Interesant de remarcat, majoritatea companiilor cu absolut nicio protecție anti-DDoS aparțin “grupului de risc” – domeniile cel mai frecvent atacate: media (36%), sănătate și educație (amândouă cu 31%).

De asemenea, în cadrul sondajului, 25% dintre companii au menționat că menținerea stabilității sistemelor de importanță crucială pentru derularea afacerii este una dintre prioritățile lor, dar numai 15% intenționează să implementeze soluții anti-DDoS în viitorul apropiat.

În același timp, bazele de date, email-urile, site-urile și alte servicii online a căror operare este crucială pentru aproape orice companie, pot fi ușor destablizate chiar de cel mai puțin sofisticat atac. Nu este nicio surpriză faptul că, potrivit studiului, un singur atac DDoS ar putea costa o companie ma mult de 400.000 de dolari, din cauza întreruperii proceselor de business și a costurilor de remediere, a amenzilor, a eforturilor de recuperare a reputației și așa mai departe.

Evgeny Vigovsky, Head of Kaspersky DDoS Protection, Kaspersky Lab, comentează: “Din experiența mea, știu că multe companii consideră atacurile DDoS inofensive, comparativ cu programele malware, de exemplu. Totuși, acest gen de abordare ar putea să se dovedească foarte costisitoare pentru organizații. Atacurile DDoS pot fi la fel de dăunătoare pentru o companie ca orice altă acțiune de infracționalitate cibernetică, în special dacă face parte dintr-un atac mai amplu, cu țintă predefinită. Protecția infrastructurii IT necesită o abordare complexă și una dintre măsurile esențiale este asigurarea funcționării permanente a sistemelor online de bază, indiferent de mărimea companiei sau de sfera ei de activitate.”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0