Raiffeisen Bank International  şi start-up-ul kompany semnează un contract pentru o soluţie inovatoare de cunoaştere a clientelei

Raiffeisen Bank International şi start-up-ul kompany semnează un contract pentru o soluţie inovatoare de cunoaştere a clientelei

Raiffeisen Bank International (RBI) şi startup-ul kompany semnează un contract pentru o soluţie inovatoare de cunoaştere a clientelei (know your customer – KYC). Contractul presupune dezvoltarea şi implementarea unei soluţii inovatoare de KYC la nivelul grupului Raiffeisen Bank International (RBI). Colaborarea cu startup-ul kompany a început în cadrul acceleratorului fintech Elevator Lab 2017. Kompany este un startup specializat în tehnologii care uşurează procesele prin care companiile se supun şi se adaptează reglementărilor în vigoare (RegTech)

Johann Strobl, CEO RBI, confirma că atât grupul, cât şi kompany, se îndreaptă către faza de implementare: “Scopul nostru este să reducem timpul şi costurile necesare pentru adaptarea la cerinţele de reglementare. Cooperarea cu kompany ne ajută să atingem acest obiectiv prin utilizarea unor tehnologii inovatoare. Ei ne oferă un avantaj competitiv în serviciile pe care le oferim clienţilor noştri persoane juridice.”

Clienţii vor beneficia de un proces eficient, care respectă întru totul reglementările în vigoare. Soluţia de cunoaştere a clientelei a fost dezvoltată prin integrarea mai multor tipuri de servicii într-o platformă cloud unică, care, după modelul de business şi structura RBI, optimizează procesul de adaptare la noile reglementări. Clienţii vor avea parte de funcţionalităţi noi, cum ar fi: verificări ale registrelor de comerţ în timp real, automat şi transfrontalier. Ca rezultat, clienţii nu vor mai fi obligaţi să aducă documente în original în procesul de KYC, atâta vreme cât informaţiile necesare legate de companie pot fi accesate prin surse oficiale şi verificate.

Fondatorul şi CEO-ul kompany, Russell E. Perry, se bucură să adauge RBI pe lista clienţilor din industria financiar-bancară: “În calitate de lideri pe piaţa soluţiilor RegTech care furnizează informaţii despre companii, am creat bazele pentru următoarea generaţie de KYC în industria financiară. RBI a fost un partener extraordinar în timpul acceleratorului Elevator Lab şi vom lucra în continuare împreună pentru a automatiza procesele prin care ne asigurăm că se respectă cerinţele de conformitate.”

Colaborarea cu kompany marchează un moment important în evoluţia acceleratorului fintech Elevator Lab, mai ales că start-up-ul kompany a fost unul dintre cei cinci participanţi în prima ediţie Elevator Lab din 2017. În timpul acceleratorului, RBI şi kompany au dezvoltat un pilot pentru soluţia de cunoaştere a clientelei ce va fi implementată la nivel de grup.

Până pe 20 iunie, startup-urile pot aplica pentru Elevator Lab Challenge România, programul local prin care fintech-urile pot intra în Elevator Lab. www.elevator-lab.com/ro.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0