Raiffeisen Ron Plus, fondul deschis de investiţii, face o distribuţie de numerar către investitorii săi

Raiffeisen Ron Plus, fondul deschis de investiţii, face o distribuţie de numerar către investitorii săi

Raiffeisen Ron Plus clasa D a plătit un dividend de 892.21 RON/unitate de fond tuturor investitorilor care deţineau unităţi de fond la data de 15 mai 2017, a 10-a zi lucrătoare a lunii mai, conform cu prospectul de emisiune al fondului. Câştigul înregistrat a fost aferent perioadei 21.09.2016-12.05.2017.

Un venit periodic şi previzibil, negrevat de complicaţii operaţionale sau fiscale, reprezintă una dintre dorinţele investitorilor noştri. Legislatia fiscală în vigoare, asimilează distribuţiile de numerar făcute de fondurile de investiţi, dividendelor plătite de către companii. Beneficiind de un avantaj fiscal – prin impozitarea acestor venituri cu 5%, faţă de 16% – ne-am adaptat oferta de produse în aşa fel încât să răspundem cât mai bine interesului investitorilor noştri. Clasa cu distribuţie de la Ron Plus este un prim pas în această direcţie. În viitor, vom oferi investitorilor şi fonduri cu componenta de acţiuni, acestea au în mod natural distribuţii de numerar mai generoase.” a declarat Răzvan Szilagyi, CEO al Raiffeisen Asset Management.

Fondul îşi propune să distribuie sub această formă, anual, întreg câştigul înregistrat pe parcursul anului. Reţinerea impozitului de 5%, implicit şi virarea acestuia către bugetul de stat, intra în sarcina administratorului de fonduri. Investitorul nu are nicio obligaţie operaţională sau fiscală, întreg procesul fiind automat.

Pe viitor, oferta de produse a Raiffeisen Asset Management va fi lărgită cu noi produse care să beneficieze de noile prevederi ale legislatiei fiscale. În cazul fondurilor care investesc şi în acţiuni, care au potenţial de randament mai ridicat, beneficiul investitorilor va fi cu atât mai însemnat.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0