Steven van Groningen: Măsura de reducere a ratelor bancare necesită un studiu de impact

stire bancar

Măsura prin care autorităţile vor să acorde credit fiscal celor care îşi reeşalonează creditele bancare necesită elaborarea unui studiu de impact, consideră Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank şi vicepreşedinte  Foreign Investors Council (foto).

„Avem nevoie de o analiză de impact prin care să înţelegem ce înseamnă această măsură pentru sistemul bancar, pentru consumatori şi ce înseamnă pentru bugetul statului”, a declarat Steven van Groningen, la Romanian Business Leaders Summit.

„Dacă am înţeles bine, este o măsură ce are ar permite clienţilor să aibă o rată mai mică pentru o anumită perioadă de timp şi care va fi compensată printr-o rată mai mare în viitor, aceasta urmând să fie compensată prin măsuri fiscale. Ca plătitor de taxe, prima reacţie pe care o am este – ok, atunci înseamnă că o parte din bugetul statului din viitor este folosită anticipat ca să permitem pe termen scurt clienţilor care au anumite credite la bănci să plătească mai puţin”, a explicat Steven van Groningen. El a arătat că în cazul restructurării unui credit, iniţiativa trebuie să vin de la clientul care are o problemă.

„Iniţiativa trebuie să vină de la clientul care are o problemă –  se adresează băncii şi cere o restructurare a creditului. Este un proces normal şi recomandăm clienţilor care au probleme să vină la bancă şi să găsim o soluţie”, a spus preşedintele Raiffeisen Bank, arătând că sunt încă solicitări de restructurare a creditelor.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0
Histats.com © 2005-2014 Privacy Policy - Terms Of Use - Check/do opt-out - Powered By Histats