Microîntreprinderile, principalele beneficiare ale contragaranţiilor FRC

Dezvoltarea capitalizării reprezintă obiectivul primordial al Fondului Român de Contragarantare (FRC), a declarat Bogdan Vişan, coordonatorul Compartimentului de Consultanţă şi Comunicare din cadrul FRC, la conferinţa „Bugetul UE 2014-2020: Cum absorbim mai mult de 15%?”.

Fondul Român de Contragarantare contragarantează până la 80% din garanţiile acordate de fondurile de garantare şi are ca principali clienţi microîntreprinderile, 24% dintre aceşti clienţi fiind de tip start-up, a arătat Vişan.

Valoarea cofinanţărilor contragarantate de la înfiinţarea FRC, respectiv anul 2010, depăşeşte 170 de milioane de euro, potrivit lui Vişan. Reprezentantul FRC a menţionat că nivelul redus al contragaranţiilor acordate este justificat, având în vedere pre-suspendarea unora dintre programele europene.

Vişan a subliniat că contragaranţiile acordate de FRC au menţinut sau creat peste 172 de mii de locuri de muncă.

Totodată, reprezentantul FRC a menţionat că resursa umană, reprezintă cea mai importantă resursă în domeniul absorbţiei fondurilor europene.

În ultimii trei ani, au fost înregistrate 17.861 de contragaranţii, fiind susţinute 10.046 de întreprinderi mici şi mijlocii. În acelaşi timp, au fost create sau menţinute 172.040 de locuri de muncă, 1.041 de proiecte beneficiind de contragarantare, a mai amintit Bogdan Vişan.

Vişan a arătat că FRC are ca parteneri Fondul Naţional de Garantare şi Contragarantare pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Fondul de Garantare a Creditului Rural, Fondul de Garantare pentru Întreprinderile Private şi sucursalele locale ale FNGCIMM din Craiova, Focşani şi Sfântu Gheorghe.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0