Fundația UniCredit donează 500.000 de euro pentru îmbunătățirea nivelului educației în România și Bulgaria

Fundația UniCredit donează 500.000 de euro pentru îmbunătățirea nivelului educației în România și Bulgaria

Scopul inițiativei „Call for Education – România și Bulgaria” este de a finanța proiecte ce contribuie la îmbunătățirea nivelului educației.
Organizațiile eligibile din România și Bulgaria sunt invitate să aplice până la data de 31.03.2023. Finanțarea totală va fi alocată pentru maximum 4 proiecte, fără ca suma să fie neapărat împărțită în mod egal între cele două țări.
Această finanțare va ajuta tinerii dezavantajați cu vârste între 11 și 19 ani să dobândească instrumentele de care au nevoie pentru a reuși și este în acord cu misiunea Fundației de a debloca potențialul următoarei generații a Europei.

Fundația UniCredit a lansat inițiativa „Call for Education – Romania & Bulgaria” pentru finanțarea proiectelor educaționale. În total, 500.000 de euro vor fi acordați organizațiilor nonprofit din ambele țări. Obiectivul principal al Fundației UniCredit este identificarea proiectelor care vizează combaterea abandonului școlar, creșterea capacității de inserție profesională și încurajarea participării la programe de studii universitare din Europa. Acest lucru este aliniat cu misiunea generală de a descătușa potențialul următoarei generații a Europei.

Apelul pentru proiecte își propune să identifice și să sprijine proiecte care vor contribui la îmbunătățirea nivelul educației din România și Bulgaria în favoarea elevilor de gimnaziu și liceu (grupa de vârstă 11-19 ani). Obiectivul este de a susține organizațiile non-profit care abordează teme legate de abandonul școlar și care oferă elevilor sprijinul de care au nevoie pentru a avea succes în lumea academică și profesională.

„La UniCredit Bank, ne-am asumat angajamentul de a susține comunitățile să crească, iar implicarea noastră în proiecte care promovează progresul în sfera educațională, socială și culturală este una de lungă durată și de succes. Prin inițiativa <> lansată de Fundația UniCredit facem încă un pas în sprijinirea acelor proiecte care vizează combaterea abandonului școlar, creșterea capacității de inserție profesională și încurajarea participării la programe de studii universitare pentru viitorul copiilor din România”, a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

„Numeroși elevi din România și Bulgaria părăsesc școala timpuriu sau nu pot dobândi abilitățile de care au nevoie pentru a studia la universitate sau pentru a intra pe piața muncii. Acest lucru duce la creșterea inegalității, iar școlile au un rol esential în combaterea acestei situații, în special pentru cei mai dezavantajați. De aceea, căutăm proiecte inovatoare care să abordeze aceste teme în România și Bulgaria”, a comentat Silvia Cappellini, General Manager al Fundației UniCredit.

„Educația este esențială pentru viitorului Europei. La UniCredit considerăm că este responsabilitatea noastră ca instituție să sprijinim tinerii – cei care vor pune bazele progresului și succesului Europei în anii următori. Este obiectivul nostru ca bancă să susținem comunitățile să crească și ne angajăm să promovăm progresul social prin educație, în conformitate cu strategia și planul nostru strategic ESG”, a comentat Teodora Petkova, CEO Europa de Est în cadrul UniCredit.

Donația Fundației UniCredit de 500.000 de euro va fi alocată pentru 4 proiecte, selecționate pe baza obiectivelor și gradului de conformare cu criteriile Fundației. Printre acestea, să fie aliniate cu obiectivul inițiativei de a îmbunătăți nivelul educației, să fie relevante din punct de vedere teritorial/ geografic și să demonstreze o abordare inovatoare în promovarea educației. Proiectele pot avea o durată de 18-36 luni. Organizațiile pot propune mai mult de un proiect.

Organizațiile eligibile sunt invitate să transmită proiectele până la data de 31.03.2023 la adresa callforeducation@unicredit.ro.

Informații suplimentare sunt disponibile la adresa:
https://www.unicredit.ro/ro/institutional/Sustenabilitate/call-for-education.html

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0