BT încurajează firmele să "investească româneşte"

BT încurajează firmele să "investească româneşte"

investeste romaneste

Banca Transilvania lansează o ofertă destinată IMM-urilor care investesc în produse şi servicii româneşti pentru creşterea afacerii: credite cu dobândă redusă şi comisioane cu discount. Prin iniţiativa Investeşte româneşte, BT încurajează investiţiile şi companiile locale, reinvestirea în România a profitului obţinut, creşterea numărului locurilor de muncă, precum şi producţia de bunuri şi servicii autohtone, contribuind astfel la creşterea economiei româneşti.

Oferta BT este destinată IMM-urilor care folosesc cel puţin 70% din împrumutul de la Banca Transilvania pentru a achiziţiona echipamente, utilaje, mijloace fixe etc. produse în România, respectiv servicii ale firmelor româneşti.

Detaliile ofertei BT pentru IMM-urile care «investesc româneşte» presupun: dobânda creditului de investiţii: ROBOR 6M + 2,5%, comision de acordare de 0,5% şi comisionul de gestiune lunară de 0,05%.

În acest an, BT ţinteşte o creştere cu 8% a creditării IMM. În ceea ce priveşte oferta destinată antreprenorilor, planul Băncii Transilvania este de a lansa 5 produse şi campanii noi, sub umbrela Totul pentru IMM şi în 2015. Un prim pas a fost făcut prin promoţia din perioada 24 februarie – 10 aprilie a.c. şi care a constat în gratuitate, timp de 12 luni, pentru noii clienţi IMM ai băncii, precum şi discount-uri destinate companiilor care lucrează deja cu BT. Un al doilea pas este lansarea campaniei Investeşte româneşte, valabilă pe parcursul întregului an, pentru încurajarea investiţiilor în produse autohtone.

În 2014, Banca Transilvania a acordat IMM-urilor credite noi în valoare de 6,8 miliarde lei, sumă care depăşeşte valoarea portofoliului de împrumuturi IMM al Băncii Transilvania din perioada anterioară crizei, din 2008. Tot anul trecut, banca a deschis 15.000 de conturi IMM noi, iar rulajele prin Banca Transilvania au depăşit 100 de miliarde lei.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0