Mario Draghi dă drumul achiziţiilor de obligaţiuni corporative în Europa

Mario Draghi dă drumul achiziţiilor de obligaţiuni corporative în Europa

Banca Centrală Europeană a început, pentru prima dată, achiziţia de obligaţiuni corporative cu titluri emise de compania de utilităţi Engie şi operatorul de telecomunicaţii Telefonica, anunţă surse apropiate situaţiei, citate de bloomberg.com.

Achiziţiile de azi ale BCE includ obligaţiuni Engie de 3 milioane de euro şi obligaţiuni Telefonica pe 10 ani, au afirmat aceleaşi surse.

engie

telefonica

BCE a intrat astfel, într-o nouă etapă în eforturile sale de a stimula economia lipsită de viaţă a zonei euro, mai notează jurnaliştii de la bloomberg.com.

Achizţiile mai includ şi obligaţiuni emise de Anheuser-Busch InBev NV, cel mai mare producător de bere din lume, Siemens AG, cea mai mare companie de inginerie din Europa, Assicurazioni Generali SpA, cel mai mare asigurator din Italia şi ale prodcuătorului francez de maşini Renault SA.

Investitorii sunt cu ochii pe noile decizii aprobate de şeful BCE, Mario Draghi, pentru a vedea dacă au avut sau nu dreptate când s-au îngrămădit spre obligaţiuni corporative sub promisiunea că Banca Centrală va face achiziţii ulterioare.

Percepţia generală este că dacă nu pot cumpăra obligaţiuni de cel puţin 5 miliarde de euro pe lună, atunci programul va fi văzut drept nereuşit”, a afirmat Victoria Whitehead, senior manager de portfoliu la BNP Paribas Investment Partners.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0