Cornel Nistorescu a readus Cotidianul pe hârtie de ziar

Cornel Nistorescu a readus Cotidianul pe hârtie de ziar

Trebuie să ai ceva cerneală tipografică în sânge să-ţi duci visul la capăt, să te întorci cu îndrăzneală şi aparentă inconştienţă la gazetăria clasică, la ziarul proaspăt ieşit de la offset. Dar asta a făcut Cornel Nistorescu, jurnalistul neobosit care a scris pagini memorabile în presa românească şi înainte, şi după 1989.

Într-o vreme în care media s-a predat aproape in corpore mediului online, adesea lipsit de stil, suflu şi imaginaţie, Nistorescu face, în răspăr, un gest de curaj şi revanşă romantică, relansând o publicaţie în straie de hârtie, cum şade bine meseriei făcute după vechile canoane.

A cumpărat toate drepturile legate de titlul Cotidianul, lansat în 1991 de Ion Raţiu, şi după un parcurs de ani ai respectivei mărci în mediul online, şi-a văzut ieri visul cu ochii. A pus la bătaie pasiune, nervi, idei, ba chiar şi proprietăţi, pentru reîncarna Cotidianul în trupul care l-a consacrat: acela de ziar quality, sobru, nesubordonabil politic, ţintit pe ce doare şi framântă, pe ce place şi încântă.

Ziarul are 24 de pagini şi costă trei lei exemplarul. Cornel Nistorescu, directorul general al publicaţiei, a spus la momentul relansării, că reapariţia în print are legătură doar cu valorile promovate în politică şi în presă de Ion Raţiu, fondatorul ziarului, fiind o coincidenţă lansarea la câteva zile după începerea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

”Nu avem nicio legătură cu un partid politic şi singurul investitor pentru acest proiect este autorul acestui text programatic. Reapariţia ziarului Cotidianul are o legătură strânsă doar cu valorile promovare în politică şi în presă de Ion Raţiu, fondatorul ziarului. Ne revendicăm din exemplul său moral şi din prestaţia sa exemplară pentru consolidarea democraţiei din ţara noastră”, a scris Nistorescu.

Din echipa redacţională fac parte nume binecunoscute; redactor şef este Simona Ionescu (succes, doamnă!) şi secretar general de redacţie este Ciprian Chirvasiu (Ave, poete!). Există colaboratori prestigioşi (Ilie Şerbănescu, Andrei Marga, Radu Ciobotea etc.), există informaţii, analize, opinii, investigaţii şi interviuri care sunt incitante şi care merită atenţia intelectualului dornic de normalitate.

”Noi credem că oamenii educaţi şi instruiţi rămân consumatori de presă tipărită, că ziarul şi cartea nu pot fi extirpate din viaţa publică a unei naţiuni. Drept pentru care ne întoarcem la ziarul sobru, iar dominanta alb-negru face parte din acelaşi program grafic şi jurnalistic. Alb-negrul este, de fapt, şi ceea ce avem în jurul nostru. Aşa a rămas România şi azi”, a conchis Cornel Nistorescu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0