Am sărbătorit laureații Galei Premiilor eFinance, ediția a XVI-a

Am sărbătorit laureații Galei Premiilor eFinance, ediția a XVI-a

Ca de fiecare dată la început de an, Finmedia (Piața Financiară și eFinance) a organizat în seara zilei de 30 ianuarie 2019 o nouă ediție a Galei Premiilor eFinance. Cea de-a XVI-a ediție a acestui eveniment s-a desfășurat în sala Diamond a hotelului Ramada Nord din București, cu sprijinul partenerului de cursă lungă al Finmedia, compania GTS Telecom.

Respectiva manifestare a devenit în timp un reper în agenda piețelor de profil, un eveniment care trage linie și recompensează cu distincții binemeritate cele mai ambițioase, inspirate, complexe și inovatoare proiecte din anul precedent din zona de convergență a sectoarelor IT&C și financiar-bancar.

Într-un moment de îngrijorări ce privesc afacerile în general, a fost reconfortant să descoperim împreună cu cei peste 70 de oaspeți din asistență performanțele punctuale ale anului 2018, cine a ajuns la ținta propusă, ce și cât s-a construit pentru a pava calea spre rezultate bune în 2019.

Seara a fost deschisă cu o intervenție a keynote speaker-ului serii, Liviu Drăgan, fondatorul TotalSoft și al fintech-ului Druid, invitat de onoare care a vorbit asistenței despre transformările induse de ”revoluția digitală” pe care băncile și furnizorii de tehnologii, ca dealtfel întreaga societate, o trăiesc pe viu.

A urmat o dezbatere provocatoare, pe tema: Proiectele smart ale României – de la ”nice to have” la ”must have”. În lumina analizelor făcute de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate și Vegacomp Consulting, am încercat să găsim, alături de reprezentanții jucătorilor din domeniu, răspunsurile cele mai avizate la o serie de întrebări care se ridică justificat în ultimul timp: Care sunt realizările palpabile până acum? Ce împiedică o implementare mai alertă a proiectelor existente? Care este experiența furnizorilor de soluții? Ce bariere au în cale administrațiile locale?

S-au alăturat discuției specialiști, oameni avizați: Cornel Bărbuț, CEO, Vegacomp Consulting, George Anghel, director general Digitax și membru al Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate, Eugen Schwab-Chesaru, vicepreședinte Pierre Audoin Consultants (parte a Teknowlogy Group), Bogdan Balaci, General Manager, Signify România și Cătălin Mărmureanu, Sales Director Clienți Strategici, Schneider Electric România.

O oră mai târziu am trecut la decernarea premiilor pe categoriile binecunoscute, cu motivațiile următoare:

  1. e-education ANIS – premiu acordat pentru inițiativa ”Bursele ANIS”, lansată în 2018, un program pentru stimularea abilităților de predare ale cadrelor didactice tinere din mediul universitar prin recompensarea eforturilor de a aduce în atenția studenților cele mai noi tendinţe în materie de tech.
  2. e-education – Alpha Bank România – pentru implicarea directă în proiectul Jocului “Kids – o afacere de succes”, lansat de Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație (APPE) și dezvoltatorul Tara Interactive, prima aplicație de educație financiară omologată de Ministerul Educației Naționale
  3. e-automationFondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) – pentru automatizarea proceselor recurente ale instituției prin lansarea robotului Alex, rezultat al implementării sistemului automatizat de validare a datelor provenite de la bănci, în cadrul dosarelor pentru Prima Casă. Concret, robotul Alex înlocuiește operatorii umani care completau manual datele, eliminând erorile umane și accelerând procesul de validare și de acordare a garanțiilor.
  4. e-solutions – Schneider Electric, pentru lansarea, în tandem cu Microsoft, a produsului “End to End Traceability,” o nouă aplicație pentru trasabilitatea în industria alimentară pentru a monitoriza produsele pe parcursul întregului lanț de aprovizionare din fabrici.
  5. e-solutions Signify România – pentru aportul direct la transformarea digitală a iluminatului și pentru eforturile sale de a ajuta gospodăriile din România să-și înlocuiască becurile cu halogen, inclusiv a becurilor standard cu formă de pară sau lumânare, cu becuri cu led, becuri cu durată de viață de până la 7 ori mai mare și cu până la 80% mai economice.
  6. e-growth Softelligence – pentru implicarea cu succes în efortul de localizare a aplicației George, prima platformă inteligentă de banking din România, dar și pentru pentru parteneriatul strategic pentru industria bancară și de asigurări în procesul de transformare digitală și inovație. 
  7. e-services Bento (2B Intelligent Soft) – pentru cea mai inovatoare aplicație software dedicată companiilor de servicii și utilități din România, Bento Field Service 2.0, o nouă versiune a ce înglobează numeroase tehnologii și arhitecturi software noi care au rolul de a furniza pe termen lung servicii de service de înaltă calitate către clienții finali, precum și functionalități menite să crească eficiența operațională a echipelor de tehnicieni distribuite în teren. 
  8. e-supporter Fondului de investiții GapMinder Venture Partners – pentru susținerea Techcelerator, acceleratorul de afaceri din România care sprijină financiar startup-urile de tehnologie
  9. e-innovationCentrului European de Excelență în Blockchain, o inițiativă a Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare în Informatică (ICI) în parteneriat cu Idea Factory Think Tank și Old Dominion University (Norfolk, Virginia, USA), centru care își propune să contribuie la o mai bună înțelegere a tehnologiei blockchain în rândul decidenților și să încurajeze dezvoltarea de aplicații esențiale cu aplicabilitate în domeniile de activitate ale administrației centrale, cum ar fi cel al infrastructurilor critice.
  10. e-expansion – S&T România, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT&C de pe piaţa locală, pentru achiziția în august 2018 a firmei Fair Value, unul dintre cei mai cunoscuţi parteneri ai companiei germane SAP de pe piaţa locală, confirmând planurile de expansiune și consolidare ale grupului S&T AG în regiune.
  11. e-project SelfPay – SelfPay – pentru dezvoltarea soluției “Stația de Plată SelfPay” care a contribuit la transformarea digitală a CEC Bank în deja peste 25% din unitățile băncii, oferind clienților acces simplu și rapid la servicii de alimentare a conturilor deschise la CEC Bank, plată a facturilor, taxelor de pasaport, taxelor și impozitelor locale, precum și a altor peste 100 de servicii utile clienților băncii. 
  12. e-security – SolvIT Networks – pentru implementarea cu succes, în 2018, a unor soluții verificate, de mare eficiență, care răspund nevoilor de securitate bancară și cerințelor regulamentului GDPR, pentru două dintre băncile din Top 3 România
  13. e-impactcertSIGN – compania românească cu cea mai mare expansiune internațională în domeniul identității electronice și serviciilor de incredere eIDAS.
  14. e-product Premiu acordat BRD Societe Generale, pentru lansarea pe piața românească a primului agregator de conturi, ContAll, în aplicația MyBRD Mobile, funcționalitate ce permite oricărui utilizator al aplicației MyBRD Mobile să aibă acces, într-un singur loc, la informații în legătură cu conturile și produsele deținute atât la BRD, cât și la alte bănci pentru a avea o imagine completă asupra finanțelor personale.
  15. e-payments Orange Money România – pentru lansarea unor soluții de plată rapide, sigure și simple printr-o aplicație mobilă inovatoare, a unui card de debit fizic și virtual, plăți mobile NFC prin smartphone și prin smartwatch.
  16. e-taxFirst Bank – prima bancă comercială din România care a permis clienților începând cu 10 septembrie 2018, să-și plătească online, fără comision, cu doar trei click-uri, toate taxele, impozitele și amenzile direct prin aplicația internet banking a instituției de credit.
  17. e-technology – Libra Internet Bank – prima bancă din Romania care a oferit persoanelor fizice, în martie 2018, printr-o soluție 100% in house, posibilitatea de a-și deschide un cont bancar și de a obține un credit sau un card de credit prin intermediul unui chatbot.
  18. e-premiere – BCR – pentru introducerea în premieră națională, la Sibiu, în februarie 2018, împreună cu Telekom România, a soluției de plată a călătoriilor cu carduri contactless, Mastercard și Visa emise în țară sau în străinătate, în toate mijloacele de transport ale societății de transport local Tursib.
  19. e-banking Garanti Bank România – pentru relansarea, la aniversarea celor 20 de activitate pe piața românească, a platformei de internet banking Garanti Online, cu o interfață intuitivă, un meniu mai ușor de folosit și care, totodată, simplifică pașii pe care un utilizator trebuie să îi parcurgă pentru operațiunile efectuate.
  20. e-cards – Unicredit Bank România, prima bancă din România care, în parteneriat cu Visa, a lansat, în 2018, cardul de credit Visa Infinite Miles & More – un card exclusivist, care oferă un mix unic de beneficii din toată gama Visa Premium disponibilă în prezent pe piața locală.
  21. e-telecom Vodafone Romania – pentru performanța de a fi certificată în 2018 de Ookla, lider mondial în testarea performanței conexiunilor de internet și în diagnoza rețelelor mobile, drept cea mai bună rețea mobilă de roaming din Europa.
  22.  e-provider Revolut – fintech-ul cu cea mai rapidă creștere din România, cu 120.000 de utilizatori la sfârșit de 2018, cu ambiția de a deveni, în lumina licenței bancare pentru Europa, cardul principal folosit de români după lansarea conturilor curente, a opțiunilor de creditare și a platformei de investiții fără comisioane
  23. e-peopleGeorge Anghel, director executiv APERO, pentru eforturile sale și ale organizației pe care o conduce, eforturi recunoscute și concertate în Parlament, ARB și administrațiile centrale și locale, de a promova, simplifica și digitaliza plățile din România.

 Seara s-a încheiat cu un cocktail în timpul căruia s-a socializat, s-au pus la cale întâlniri și s-au (re)descoperit prieteni.

 

Cristian Pavel

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0