ASF, realeasă membru al Comitetului Executiv al Organizaţiei Internaţionale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private

ASF, realeasă membru al Comitetului Executiv al Organizaţiei Internaţionale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private

Autoritatea de Supraveghere Financiară din România (ASF), reprezentată de către domnul Vicepreşedinte Ion Giurescu, a fost realeasă, pentru un mandat de doi ani (2018-2019), în poziția de membru al Comitetului Executiv al Organizaţiei Internaţionale a Supraveghetorilor Sistemelor de Pensii Private (IOPS).

În calitatea sa de membru al Comitetului Executiv, ASF participă la stabilirea și realizarea obiectivelor și misiunii Organizației. În cadrul Comitetului Executiv sunt elaborate programul de lucru bianual, bugetul anual și raportul anual al organizației. Comitetul Executiv este, totodată, şi principalul organism de legătură cu alte organizații internaționale.

IOPS este un organism internațional independent, ai cărui membri sunt reprezentați de autoritățile responsabile cu supravegherea sistemelor de pensii private. Scopul principal al IOPS este de a îmbunătăți calitatea și eficacitatea supravegherii sistemelor de pensii private din întreaga lume. IOPS acționează în vederea stabilirii standardelor în ceea ce priveşte aspectele legate de supravegherea şi reglementare pensiilor, promovează cooperarea internațională în domeniul supravegherii pensiilor, oferă un forum la nivel mondial pentru dialogul privind supravegherea sistemelor de pensii și promovează, conduce și facilitează cercetarea, în cooperare, cu organismele internaționale relevante.

România este membră IOPS începând cu anul 2008, iar din anul 2011 a devenit membru al Comitetului Executiv, pentru mandate succesive de doi ani, până în prezent. În acest fel, este recunoscut de către membrii IOPS interesul și suportul acordat de România prin intermediul ASF, de-a lungul timpului, proiectelor care contribuie la elaborarea de standarde, principii și bune practici în reglementarea și supravegherea sistemelor de pensii private.

Întrebarea de final care se pune ar fi: vor supravieţui pensiile private în furtuan fiscală generată de tandemul Mişa-Tudose, sub bagheta lui Dragnea?

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0