BCR se transformă în bancă de lei

piatabancara1

Una din ţintele actualei echipe de management de la cea mai mare bancă din România este şi baleierea portofoliului de credit de pe valută pe lei. BCR a înregistrat, din luna octombrie 2012 (când a decis creditarea doar în moneda națională) și până in prezent, o creștere de 2,5 ori a soldului creditelor în lei pentru investiții imobiliare.

Vânzările de credite pentru investiţii imobiliare au crescut susținut în ultima perioadă. Creditele în lei sunt deja prima opțiune a clienților, prin avantajele legate de eliminarea riscului valutar şi posibilitatea accesării unei sume mai ridicate. Trendul descrescător al indicelui ROBOR a condus la anularea diferenţei dintre costul total al unui credit în EUR şi al unui credit acordat în lei“, a declarat Andrew Gerber, Director de Management al Produselor Retail, în cadrul BCR.

BCR a înregistrat o creștere semnificativă a numărului solicitărilor clienţilor pentru creditele în lei destinate investițiilor imobiliare, atingând în prezent o cotă de piață de peste 30% din vânzările noi de credite în moneda națională. Portofoliul BCR pe segmentul de credite ipotecare şi imobiliare standard (exclusiv Prima Casa) acordate în lei s-a multiplicat de aproximativ 2,5 ori comparativ cu 15 octombrie 2012, dată la care BCR a luat decizia creditării preponderente în lei.

Din pozitia de lider al pieței bancare am impus un ritm accelerat de reducere a dobânzilor la creditele în lei. În prezent, BCR are cea mai bună ofertă de creditare din piață pentru creditele imobiliare cu un DAE care pleacă de la 6,08%. Credem că este momentul potrivit pentru un raspuns pozitiv la semnalele pieţei. Vrem să acordăm credite. Avem suficientă lichiditate şi suntem pregătiţi să susţinem revenirea creditarii şi economia per ansamblu atât prin credite garantate cât și negarantate”, a adăugat Andrew Gerber.

Totodată, analiștii BCR estimează că dobânzile interbancare la lei se vor reduce în continuare, ceea ce va duce la ieftinirea și mai mult a creditelor în lei. Rata inflației ar putea atinge un minim record de 1-1,5% la începutul anului 2014 iar dobânda ROBOR la 3 luni s-ar putea stabiliza în jurul nivelului de 3% în 2014.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0