Imbold pentru energia verde în Ungaria – Sistemul MegaPack de stocare al energiei de la Tesla adus la centrala de la Dunameni

Imbold pentru energia verde în Ungaria – Sistemul MegaPack de stocare al energiei de la Tesla adus la centrala de la Dunameni

O nouă realitate ia naștere în domeniul energetic, companii inovatoare din întreaga lume depunând eforturi pentru înlocuirea energiei din surse fosile cu una produsă din surse regenerabile. Asigurarea unei tranziții ușoare spre o lume a energiei din surse regenerabile vine cu multe provocări pentru investitori, inclusiv pentru MET Group, prima companie care a decis montarea Tesla MegaPack, un sistem de stocare a energiei, în Ungaria la centrala electrică Dunameti, deținută și administrată de MET Group.

Sistemul de stocare a energiei electrice, format din trei baterii litiu-ion Tesla MegaPack, aduse la centrala electrică Dunameti din Ungaria, are o capacitate totală de 7,68 MWh. Acesta poate fi utilizat, la nevoie, pentru echilibrarea rețelei electrice și securitatea în alimentarea cu energie în perioadele de vârf de consum. Sistemul permite stocarea de energie timp de două ore, o premieră pentru Ungaria, unde ciclurile de stocare a de energie au avut până acum intervale de circa jumătate de oră, maximum o oră.

Estimăm o evoluție tehnologică rapidă în domeniul soluțiilor de stocare a energiei electrice în următorul deceniu. Dorim să completăm în anii următori acest proiect pilot, cu capacități suplimentare de stocare a energiei electrice. Faptul că azi ne-am alăturat Asociației Maghiare a Bateriilor are o importanță deosebită pentru noi”, a declarat Péter Horváth, directorul general al centralei electrice Dunameti.

Revoluționarea domeniului energetic pe plan global are ca scop diminuarea impactului acestei activități asupra mediului și tranziția spre surse de energie sustenabile și curate. În acest sens, compania MET Group, cu sediu în Elveția, a căutat să-și extindă în ultimii ani portofoliul de pe segmentul surselor de energie regenerabile, administrând și dezvoltând proiecte eoliene, solare sau pentru producția de energie din biomasă în Ungaria, Bulgaria, Spania, Italia, Serbia și Polonia.

MET este implicată pe deplin în sprijinirea tranziției energetice. Pe lângă dezvoltarea de centrale electrice regenerabile, căutăm să facilităm această tranziție și prin investiții menite să sporească flexibilitatea producției”, a declarat Balázs Gábor Lehőcz, vicepreședinte MET Asset Management Holding AG.

Cu ocazia montării instalației de stocare, MET a fost gazda SolarButterfly, în localitatea Százhalombatta. Acesta este un autovehicul tip rulotă care permite unei familii călătorii oriunde în lume, fără impact negativ asupra mediului, automobilul fiind alimentat exclusiv cu energie solară. Obiectivul proiectului este acela de a promova sustenabilitatea la nivel mondial.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0