Investiție Majoră în Energie Verde: Copper Beech Urban Development investește 745 milioane lei într-un parc fotovoltaic de ultimă generație în Giurgiu

Investiție Majoră în Energie Verde: Copper Beech Urban Development investește 745 milioane lei într-un parc fotovoltaic de ultimă generație în Giurgiu

Copper Beech Urban Development planifică o investiție majoră, de 745 milioane de lei, în dezvoltarea unui parc fotovoltaic de ultimă generație. Proiectul solar cu o capacitate de peste 130 MW reprezintă intrarea în sectorul energiei regenerabile din România a cunoscutului om de afaceri britanic Dinesh Dhamija, fondatorul Cooper Beech Group. Valoarea totală a investiției pentru centrala solară planificată de Dinesh Dhamija se estimează la peste 745 milioane de lei, din care peste 74 de milioane de lei sunt asigurate prin finanțarea acordată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Merită menționat însă că, având în vedere că suma grantului este limitată la 15 milioane de euro, acest proiect de 130 MWe a primit o valoare unitară a grantului de aproximativ 115.000 de euro pe MW (de trei ori mai puțin decât ar primi un proiect fotovoltaic de 50 MWe).

Copper Beech Urban Development este specializată în producția de energie electrică și este o subsidiară a Copper Beech Group. Cu un portofoliu de investiții în proiecte sustenabile din Europa și India, compania joacă un rol cheie în administrarea și conducerea celor mai importante întreprinderi din domeniul energiei solare și hidrogenului din România.

Investiția Copper Beech Urban Development în dezvoltarea parcului fotovoltaic din Bucșani, județul Giurgiu, reprezintă un pas semnificativ către un viitor mai ecologic și mai durabil pentru România, generând beneficii notabile din punct de vedere economic și ecologic. Parcul fotovoltaic va dispune de panouri solare de ultimă generație, asigurând producerea de energie electrică curată și ecologică, cu scopul de a contribui la reducerea emisiilor de carbon în regiune.

Parcul fotovoltaic din Bucșani este proiectat să aibă o capacitate instalată de aproximativ 130 MW, va acoperi o suprafață de 130 hectare. Se preconizează că centrala solară va avea o producție anuală estimată de aproximativ 174 milioane de kilowatti-oră (kWh), ceea ce va fi suficient pentru a alimenta un număr semnificativ de gospodării și a reduce emisiile de carbon cu 50.700 tone pe an.

„Parcul solar reprezintă prima fază a unui proiect mai amplu, având o capacitate cumulativă de 270 MWe și o investiție suplimentară de 820 de milioane de RON. Dorim să avem o capacitate totală de 270 MWe, prin intermediul căreia intenționăm să aducem schimbări majore pe peisajul energetic din România și să atingem o capacitate totală de aproape 1 GWe până în 2026. Această inițiativă reiterează angajamentul nostru pe termen lung de a promova dezvoltarea energiei regenerabile în regiune. 

Principalul nostru obiectiv, la Copper Beech Urban Development, este de a contribui la atingerea obiectivelor europene privind reducerea emisiilor de carbon la zero net prin generarea de energie curată, construirea de parcuri solare și promovarea inițiativelor de producție de hidrogen verde și amoniac verde. Proiectul nostru va avea o contribuție semnificativă la diversificarea mixului energetic al României și la reducerea dependenței de sursele de energie tradiționale.” a declarat omul de afaceri britanic Dinesh Dhamija.

În plus, investiția va genera un impact semnificativ asupra economiei locale, contribuind la crearea de locuri de muncă pe parcursul fazei de construcție și în timpul exploatării. De asemenea, dezvoltarea parcului fotovoltaic va susține comunitatea locală prin generarea de oportunități economice și îmbunătățirea infrastructurii din zonă.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0