Banner Leasing 2025

Le Manoir celebrează eleganța vinurilor franțuzești și arta gastronomiei cu două evenimente excepționale la Le Bistrot Français

Le Manoir celebrează eleganța vinurilor franțuzești și arta gastronomiei cu două evenimente excepționale la Le Bistrot Français

Joi, 15 mai, Le Manoir propune publicului o dublă incursiune în universul vinurilor de prestigiu prin două evenimente speciale găzduite la Le Bistrot Français, în cadrul Club Epicurian – conceptul de club privat dedicat experiențelor gastronomice memorabile. De la un prânz cu aer provensal, în compania vinurilor Miraval, la o cină sofisticată în acorduri de Châteauneuf-du-Pape, alături de vinurile iconice ale Château de Beaucastel, ziua de joi promite să fie o reverență adusă artei de a trăi frumos.

Prânzul intitulat ‘Miraval – The Art of Rosé’ va fi un tribut adus uneia dintre cele mai apreciate case viticole din Provence. Cunoscut pentru stilul său plin de prospețime și pentru abordarea ecologică, domeniul Miraval este expresia pură a terroir-ului mediteranean. Rosé-ul emblematic al cramei a captat atenția lumii întregi, devenind un simbol al eleganței contemporane în lumea vinului. Dincolo de notorietatea adusă de Brad Pitt și Angelina Jolie, Château Miraval înseamnă rigoare, expertiză și colaborarea cu Famille Perrin – un nume sinonim cu excelența în viticultură.

Seara este dedicată unui reper absolut în peisajul viticol francez: Château de Beaucastel. Cu o istorie ce înceăe în 1549 și o continuitate remarcabilă sub îndrumarea Famille Perrin (fiind administrat astăzi de a cincea generație), domeniul impresionează prin vinurile sale Châteauneuf-du-Pape – complexe, armonioase și capabile să evolueze cu grație în timp. Pentru această ediție a Club Epicurian, o selecție de etichete remarcabile va acompania un meniu de degustare în șase acte, atent creat pentru a potența subtilitățile fiecărui pahar.

„Ne dorim ca fiecare eveniment pe care îl organizăm să spună o poveste – despre tradiție, măiestrie, pasiune și respect față de ceea ce este cu adevărat autentic”, declară Cristian Preotu, proprietar Le Manoir. „Prin aceste colaborări remarcabile cu Famille Perrin, invităm oaspeții să descopere nu doar vinuri mari, ci și istoria și emoția care le însoțește.”

Club Epicurian este extensia naturală a filozofiei Le Manoir – un spațiu dedicat celor care apreciază rafinamentul gastronomiei, eleganța vinului și dialogul cultural subtil. Prin fiecare ediție, Clubul reunește parteneri de prestigiu, crame de renume și invitați care împărtășesc aceleași valori: autenticitate, excelență, respect petnru artă și cultură.

Le Bistrot Français, membru al asociației internaționale de hoteluri și restaurante Relais & Châteaux și parte din portofoliul de mărci al grupului Le Manoir este locul în care gastronomia franceză se întâlnește cu inspirația locală într-un decor de poveste. Situat într-o vilă din secol al XIX-lea, recent reamenajată, restaurantul oferă o atmosferă elegantă, sofisticată, unde fiecare detaliu – de la vinuri rare la servicii impecabile – este menit să creeze o experiență unică.

În cei peste douăzeci de ani de activitate, Cristian Preotu, proprietar și CEO Le Manoir, a creat un univers al rafinamentului și al bunului gust în peisajul business-ului românesc, prin magazinele de gastronomie fină și vinuri de colecție Comtesse du Barry, importând cele mai bune mărci internaționale printre care Petrus, Château Margaux, Champagne Salon, somonul Balik, caviarul Petrossian și multe altele. De asemenea, compania este și reprezentantul oficial în România al mărcii EuroCave, lider mondial în producția de vitrine frigorifice premium pentru vinuri.  

Expansiunea continuă a grupului – marcată de deschiderea noilor magazine Comtesse du Barry în Pipera și Dorobanți, parteneriatul strategic cu Chef Tom Meyer și lansarea clubului privat – reflectă o viziune de dezvoltare solidă, menită să susțină creșterea organică a afacerii și să consolideze poziția Le Manoir ca lider în domeniul gastronomiei premium din România.