Raiffeisen Bank finanţează 11 proiecte educaţionale cu o sumă totală de 500.000 lei

Raiffeisen Bank finanţează 11 proiecte educaţionale cu o sumă totală de 500.000 lei

11 proiecte de educaţie non-formală vor fi finanţate de Raiffseisen Bank cu o sumă totală de 500.000 lei. Aceste proiecte au câştigat un grant în cea de-a X-a ediţie a programului Raiffeisen Comunităţi. Un program care îşi propune să integreze pe piaţa muncii tineri instituţionalizaţi din Targu-Jiu, un curs opţional de sustenabilitate în liceele din Cluj, o platformă online de cursuri de dezbatere şi multe alte idei îşi vor produce astfel efectele benefice în comunităţile lor.
Raiffeisen Comunităţi este un concurs de granturi pentru proiecte de educaţie derulate de ONG-uri şi instituţii de învăţământ, dezvoltat de Raiffeisen Bank România. În fiecare an, programul acorda granturi în valoare de până la 50.000 lei pentru proiecte de educaţie non-formala care pot schimba viitorul comunităţilor în care trăim.
La ediţia din 2020, din cele 20 de proiecte ajunse în finală, membrii unui juriu independent au ales câştigătorii. Proiectele prezentate au fost atât de valoroase, încât juriul nu a putut alege doar 10 câştigători şi a desemnat 11 proiecte care vor fi finanţate de Raiffeisen Bank, după cum urmează:

  • Împreună pentru o viaţă mai bună – Asociaţia Dream Project (educaţie profesională),
  • Business Kid online – Asociaţia Happy Moms (educaţie financiară),
  • Respect pentru Resurse: educaţie pentru sustenabilitate în şcoli – Asociaţia Banca Regională pentru Alimente Cluj (educaţie civică),
  • Să exmatriculăm bullying-ul! – Seeding Knowledge Foundation (educaţie civică),
  • Quick Start: curs online de antrenat idei – Asociaţia ETIC (educaţie antreprenorială),
  • Şanse pe piaţa forţei de muncă pentru tinerii cu dizabilităţi instituţionalizaţi – Asociaţia “Inimi de Gorjeni” (educaţie profesională),
  • Dezbateri la îndemâna tuturor – AGORA Debate (educaţie civică),
  • EDUBoost – Asociaţia pentru Educaţie Digitală Bigger Picture (educaţie civică),
  • Profesiile agriculturii viitorului – Fundaţia WorldSkills România (educaţie profesională),
  • Educaţie STEMA prin robotică – Asociaţia de părinţi din Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” Bucureşti (educaţie profesională),
  • Reţele de suport în comunitate pentru bolile rare – Asociaţia Prader Willi din România (educaţie profesională).

În această ediţie a programului de granturi Raiffeisen Comunităţi au fost înscrise 149 de proiecte de educaţie, dintre care 117 au fost declarate eligibile şi au ajuns în prima etapă de jurizare şi au fost evaluate de două echipe de juraţi:

  • echipa de specialişti în proiecte comunitare formată din echipa Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare (ARC) şi echipa de Comunicare Raiffeisen Bank România; notele acordate de echipa comună ARC şi Raiffeisen Bank au avut pondere de 70% în clasamentul primei etape de jurizare;
  • echipa de juraţi voluntari formată din 90 de angajaţi Raiffeisen Bank din toată ţara; notele juraţilor voluntari au avut o pondere de 30% în clasamentul primei etape de jurizare.

În urma mediei ponderate a notelor acordate de fiecare echipă  de  juraţi, a rezultat un clasament al primei etape de jurizare. Primele 20 de proiecte din clasament  au intrat în ultimă rundă de evaluare, în care un juriu extern, independent, a ales câştigătorii granturilor în valoare totală de 500.000 lei. Câştigătorii au fost desesmnati în urma unor discuţii online, între juriu şi reprezentanţii organizaţiilor finaliste.

Juriul independent a fost format din specialişti în proiecte comunitare: Ştefania Popp – Junior Achievement România, Marcela Borteanu – United Way România, Alina Kasprovschi – Fundaţia Comunitară Bucureşti şi Ela Bălan şi Madalina Marcu – Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. Programul Raiffeisen Comunităţi a acordat, până cum, finanţări totale în valoare de aproximativ un milion de euro pentru 140 de proiecte, implementate în întreaga ţară.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0