Sergiu Oprescu, noul preşedinte ARB

Sergiu Oprescu, noul preşedinte ARB

Adunarea Generală a Asociaţiei Române a Băncilor (ARB)  a votat componenţa Consiliului Director ca urmare a expirării mandatelor unor membri. Adunarea Generală a Asociaţiei a hotărât numirea lui  Sergiu Oprescu în funcția de Președinte al Consiliului Director și a lui Cătălin Vasile Pârvu, Gabriela – Ștefania
Gavrilescu şi Luminița Delia Runcan în calitate de membri ai Consiliului Director. Acestora li se adaugă membrii deja existenți:  Laurențiu Gabriel Mitrache, Mirela Bordea și Cornel Theodor Stănescu. Vicepreşedintele Consiliului Director va fi desemnat de membrii Consiliului în prima ședință. Consiliul Director este organul deliberativ şi decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani.
„Conducerea ARB va avea un rol proactiv în comunicarea cu stakeholderii sistemului bancar pentru a îndeplini misiunea asumată de Asociația Română a Băncilor de a promova interesele membrilor săi şi de a contribui la dezvoltarea sectorului bancar”, a declarat dl.Sergiu Oprescu, președintele Consiliului Director al ARB.
Adunarea Generală a Asociaţiei a hotărât numirea dlui. Radu Grațian Ghețea în funcția de Președinte de onoare al Asociației Române a Băncilor, având în vedere notorietatea și realizările obținute în susținerea intereselor membrilor ARB pe parcursul celor 17 ani de când face parte din conducerea Asociației, dintre care în ultimii 15 ani în poziția de Președinte.
Conducerea executivă este asigurată de Preşedintele Executiv, dl. Florin Dănescu. Constituită în mai 1991 ca asociaţie profesională, Asociația Română a Băncilor are în prezent 39 de membri, instituții de credit cu capital majoritar privat sau de stat, sucursale și reprezentanțe ale unor bănci străine. Asociația Română a Băncilor concentrează întreaga industrie bancară din România, fiind vocea sectorului bancar în relația cu autoritățile române, Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană, Banca Mondială și alte organisme interne și internaționale.
Prioritățile industriei bancare vizează menținerea rolului sistemului bancar de principal finanțator al economiei României cu asigurarea stabilității și credibilității sectorului bancar. Sistemul bancar românesc finanţează preponderent economia românească, asigurând aproximativ 92% din totalul finanţărilor acordate de sistemul financiar românesc.
Obiectivul ARB este să asigure o voce unitară pe proiectele de impact care afectează disciplina financiară şi imaginea sistemului bancar pentru a contribui la restabilirea încrederii și restaurarea unei imagini corecte a sectorului bancar prin promovarea rolului în societate și în economie al băncilor. Sistemul bancar din România, care deservește milioane de clienți, s-a dovedit a fi rezilient pe perioada crizei, nefiind nevoie de sprijin din fonduri publice pentru susținerea acestuia.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0