Siveco: platformele online cu rezultatele la examene au avut trafic exploziv

Siveco: platformele online cu rezultatele la examene au avut trafic exploziv

«Tinerii români preferă netul!» – concluzionează Siveco, după cele aproape 12 milioane de vizite și 187 de milioane de pagini afișate pe http://portal.edu.ro în luna iulie pentru rezultatele la examenele naționale. Cum era de anticipat, mediul online a fost și anul acesta principala sursă de informare pentru verificarea rezultatelor. Astfel, portalul educațional a avansat spectaculos pe locul 2 în clasamentul general al site-urilor din România în iulie, față de locul 45, în iunie a.c.

Luna iulie are și anul acesta o importanță majoră pentru educație. Pe 1 iulie au fost afișate rezultatele online la Evaluarea Naţională. Conform statisticilor de trafic, în primele 48 de ore de la publicarea notelor, portalul http://evaluare.edu.ro/ a înregistrat un număr de 30,2 de milioane de pagini afișate. Rezultatele au fost prelucrate de operatorii din școli, apoi încărcate în Cloud și puse la dispoziția publicului, pentru al doilea an consecutiv, de Siveco România.

Pe 12 iulie absolvenții de liceu au putut să-și verifice notele obținute la Bacalaureat, online, pe portalul educațional http://bacalaureat.edu.ro/. În prima zi de afișare au fost înregistrate 2.678.865 de vizite, conform trafic.ro. Procesarea și afișarea datelor pentru examenul de Bacalaureat este gestionată de către specialiștii Siveco România încă din 2001.

Conform datelor de trafic, în ziua publicării notelor la Bacalaureat, portalul a înregistrat un număr de 44.052.396 de afișări. Din punct de vedere al distribuției geografice, cele mai multe vizite au venit din București (32%) și din județele Timiș, Cluj și Iași, cu câte un procent de circa 4%. Județele cu cele mai puține accesări pentru verificarea rezultatelor sunt Sălaj și Caraș-Severin.

Pe 19 iulie, în ziua afișării rezultatelor repartizării la licee, portalul educațional a fost din nou luat cu asalt. Astfel, http://admitere.edu.ro/ a înregistrat  1.584.218 de vizite și 31.182.540 de afișări. Fluxul cel mai mare de vizite pe portal a venit din București (32,7%), apoi din Constanța, Cluj și Prahova, cu aproximativ 4%. Cele mai puține persoane care au accesat rezultatele repartizării în online provin din Satu Mare și Sălaj.

“Cele 12 milioane de vizite din luna iulie pe portalul educațional confirmă utilitatea și necesitatea prelucrării computerizate a datelor de la examenele naționale. Tinerii sunt obișnuiți să stea pe net tot timpul. Statisticile de trafic de pe portal ne spun că mai mult de jumătate din vizitele pentru verificarea notelor la Bacalaureat au fost făcute de pe telefonul mobil. Gestionarea unui astfel de proiect este solicitantă, deoarece implică prelucrarea unui volum mare de date și coordonarea perfectă a tuturor celor implicați. Însă acesta este al 15-lea an în care munca noastră contribuie la simplificarea proceselor și la transparentizarea examenelor naționale, ceea ce ne confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun. De altfel, sunt convins că elevii și părinții apreciază faptul că pot vedea rapid rezultatele, de acasă sau de la serviciu. Mai mult, rezultatele pot fi accesate chiar și de rudele din străinătate”, spune Florin Anton (foto), directorul departamentului eLearning din cadrul SIVECO România.

Portalurile http://evaluare.edu.ro/, http://bacalaureat.edu.ro/ și http://admitere.edu.ro/ sunt componente ale Portalului Educațional SEI http://portal.edu.ro. Cu aproape 12 milioane de vizite și peste 187 de milioane de pagini afișate, portalul se situează în prezent pe locul 2 în clasamentul general al site-urilor din România și pe locul 1 al site-urilor scrise în limba română la categoria Educaţie/Învăţământ, conform trafic.ro.

Siveco România dezvoltă şi exportă soluții IT şi proiecte de consultanță cu valoare adăugată ridicată către țări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spațiul Comunității Statelor Independente. Siveco România este singura firmă românească de software care furnizează servicii informatice diect către organisme ale Comisiei Europene.

Compania s-a specializat în execuția de proiecte informatice complexe şi de mare amploare pentru educație, sănătate, agricultură, instituții vamale, organizații europene, firme private, instituții publice. De-a lungul celor peste 24 de ani de existență, compania a fost recompensată cu peste 200 de premii interne şi internaționale.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0