Studiu ING: aproape jumătate dintre deţinătorii de smartphone din Europa folosesc servicii bancare la distanţă

Studiu ING: aproape jumătate dintre deţinătorii de smartphone din Europa folosesc servicii bancare la distanţă

Dacă încă nu folosiţi încă serviciile bancare de pe mobil, dacă nu faceţi deja cumpărături şi plăţi de pe telefonul inteligent, există mari şanse să începeţi astfel de operaţiuni începând cu anul viitor. Cel puţin aşa sună concluziile studiului „ING International Survey on Mobile Banking 2016”. Realizatorii studiului au intervievat 15.000 de persoane din 15 ţări cu privire la banking, shopping şi plăţi efectuate de pe mobil.

Rezultatele indică un salt al procentului celor care îşi utilizează terminalul mobil inteligent (smartphone sau tabletă) pentru servicii bancare de la 41% în 2015 la 47% la finele semestrului 1 din 2016. Aşteptările se ridică la un nivel de alte 16% în plus în următoarele 12 luni.

„Terminalele mobile par să fie deja peste tot, oamenii nu mai pot trăi efectiv fără propriile smartphone-uri”, spune Ian Bright, economist senior la ING. „Aceştia nu-şi doresc doar să-şi gestioneze finanţele proprii de pe mobil în viaţa de zi cu zi, mulţi dintre ei se aşteaptă să fie sprijiniţi să şi-i gestioneze chiar mai bine în acest fel.”

71% dintre cei care folosesc telefonul în astfel de operaţiuni în cele 13 ţări europene cuprinse în cercetare au spus că şi-au gestionat mai bine resursele financiare făcând banking de pe mobil. În afara Europei, cifra a fost chiar sensibil mai mare (78% în SUA), dar şi mai redusă (61% în Australia).

Europenii au spus că nu se limitează doar la operaţiuni bancare propriu-zise pe mobil. La finele primului trimestru din acest an, 40% dintre intervievaţi spuneau că folosit/folosesc o aplicaţie de plată specifică instalată pe mobil, faţă de doar 33% în 2015. Mai mult, 56% dintre proprietarii de smartphone declară ca „sigur” sau „probabil” să-şi instaleze şi să folosească o aplicaţie de plată pe terminalul propriu în următoarele 12 luni.

Dacă această tendinţă se va menţine, există şanse ca Europa să surclaseze SUA la acest capitol. Peste Ocean, rata de adopţie a aplicaţiilor de plăţi mobile a rămas constantă în ultimul an, la 42%.

Cumpărăturile făcute prin smatphone au făcut şi ele, la rându-le, un salt notabil în H1 2016, indicând un procent de 66% de utilizatori faţă de 58% în decursul anului 2015.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0