Vienna Insurance Group confirma rezultatele foarte bune din 2021

Vienna Insurance Group confirma rezultatele foarte bune din 2021

Rapoartele Vienna Insurance Group (VIG) privind anul financiar 2021, publicate pe 14 aprilie 2022, confirma datele preliminare anuntate in data de 8 martie 2022. Varianta online a Raportului anual al Grupului pentru 2021 va fi disponibila la adresa www.annual-report.vig/2021/. Raportul anual al grupului pentru 2021, Raportul de sustenabilitate 2021, Raportul privind valoarea incorporata, Rapoartele financiare anuale ale VIG Holding, precum si Raportul privind solvabilitatea si situatia financiara sunt disponibile la adresa www.vig.com. 

Rezultatele din 2021 denota robustetea afacerii

Cu un volum al primelor de 11 miliarde de euro (+5,5%), un profit inainte de impozitare de 511 milioane de euro (+47,8%) si o rata combinata a daunei de 94,2% (-0,8 puncte procentuale), Grupul VIG a obținut per ansamblu rezultate foarte bune in 2021. “Indicatorii cheie demonstreaza robustetea afacerii grupului si confirma raspunsul nostru prompt la provocarile majore de la nivelul industriei, in special prin intermediul digitalizarii. Aceasta s-a dovedit un element cheie in timpul pandemiei in mentinerea operatiunilor si, mai ales, a relatiei cu clientii, a explicat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Capitalizare puternica

Rata de solvabilitate de 250% la finalul lui 2021 demonstreaza capitalizarea puternica a grupului VIG. La 31 decembrie 2021, VIG avea fonduri proprii de circa 10,3 miliarde de euro, din care aproximativ 85% in categoria fondurilor de nivel 1 (cel mai inalt nivel de calitate). Cerinta minima legala privind necesarul de capital de solvabilitate este de aproximativ 4,1 miliarde de euro.

Valoare incorporata imbunatatita

Valoarea incorporata a segmentelor de business asigurari de viata si de sanatate este valoarea neta a activelor la care se adauga valoarea actuala a profiturilor viitoare prognozate, rezultate din contractele de asigurare existente. Datorita evolutiei pozitive a dobanzilor, valoarea incorporata (dupa impozitare) a crescut la 3,85 miliarde de euro, la 31 decembrie 2021 (valoarea revizuita pentru anul 2020: 2,91 miliarde de euro). In special in Austria, valoarea incorporata a crescut cu 817 milioane de euro, datorita portofoliului influentat de evolutia dobanzilor. Zona ECE a contribuit cu 118 millioane de euro la aceasta crestere.

La generarea valorii incorporate a contribuit profitabilitatea noului business, cu o marja de 2,5%. Grupul VIG a obtinut din nou o marja consistenta a profitabilitatii in zona ECE, de 3,8%.

Sustenabilitatea – obiectiv strategic al Grupului

Obiectivele Grupului stabilite in actualul program strategic “VIG 25” includ, pentru prima oara, proiecte cu componenta ESG in beneficiul societatii, clientilor si angajatilor. “Nu este vorba despre introducerea in premiera a sustenabilitatii ca obiectiv, ci despre urmarea cu consecventa a unei cai pe care deja am pornit. Inca de la infiintarea sa in secolul al XIX-lea, grupul nostru s-a dedicat unor cauze sociale si practici sustenabile de business, urmarind totodata si o crestere profitabila, a explicat Elisabeth Stadler. Strategia de sustenabilitate a grupului VIG isi propune sa promoveze investitii in energie regenerabila si in obligatiuni verzi, precum si sa elimine treptat implicarea in sectorul carbunelui. Raportul de sustenabilitate indica un volum total al plasamentelor in obligatiuni verzi de 436 de milioane de euro la finalul lui 2021, ceea ce reprezinta o crestere cu peste 83% fata de anul anterior. Ponderea obligatiunilor verzi a crescut astfel de peste sase ori in raport cu anul 2018, cand volumul acestora se ridica la 70 de milioane de euro. Ca parte a strategiei sale privind schimbarile climatice, Grupul VIG a decis sa se retraga din sectorul carbunelui inca din anul 2019. Conform strategiei Grupului privind schimbarile climatice, VIG se angajeaza sa nu mai asigure companiile din sectorul carbunelui. Incepand cu luna mai 2019, nicio polita noua de asigurare nu a mai fost emisa pentru mine de carbune sau pentru termocentrale pe baza de carbune. Politele in vigoare pentru acest sector vor disparea treptat. In 2021, expunerea clientilor corporate la riscul reprezentat de sectorul carbunelui s-a redus cu 74%, comparativ cu 2019.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0