Premieră naţională: accesul la metroul bucureştean se va face cu un card contactless, ca în Londra

Premieră naţională: accesul la metroul bucureştean se va face cu un card contactless, ca în Londra

Banca Comercială Română şi Metrorex implementează, în premieră naţională, un sistem prin care accesul în metroul bucureştean se va putea face prin simpla apropiere a unui card bancar contactless Mastercard/VISA, în mediu deplin securizat, anunţă instituţia bancară într-un comunicat. Proiectul de instalare a echipamentelor va fi finalizat până la 31 decembrie 2016.

BCR va instala 164 de sisteme de plată Mastercard/VISA pentru carduri contactless în toate cele 51 de staţii de metrou din Capitală. Astfel, orice posesor de card bancar, cu facilitate contactless, indiferent de banca emitentă, va putea să achite imediat călătoria, prin simpla apropiere de aparat. Va fi acceptat orice tip de card Mastercard sau VISA, emis oriunde în lume.

card-bcr

Modul de utilizare al cardului va fi extrem de simplu, se mai anunţă în comunicat. Călătorii trebuie să apropie cardul bancar contactless de sistemul de plată, după care vor primi imediat înştiinţarea de realizare a tranzacţiei, iar turnichetul va afişa mesajul “Liber”, fiind deblocat automat pentru acces.

noul-sistem-de-acces

“Considerăm că implementarea soluţiei de plată contactless Mastercard/VISA direct la porţile de acces îşi va demonstra utilitatea, atât în economia traficului la nivelul metroului bucureştean, cât şi în utilitatea la nivelul călătorilor. Aceştia vor avea la dispoziţie o metodă de plată modernă, cu cel mai mare grad de creştere şi absorbţie în utilizare. Acest sistem în regim contactless cu carduri Mastercard/VISA face parte dintr-un proiect mai amplu al BCR în ceea ce priveşte infrastructura de transport public. Banca noastră are deja în implementare plata titlurilor de călătorie cu metroul la casieriile Metrorex, prin intermediul cardurilor Mastercard/VISA, şi asigură, totodată, şi plata cartelelor de metrou la terminalele automate”, a declarat Ciprian Nicolae, Country Manager Global Payments în cadrul parteneriatului BCR-Global Payments.

Bucureştiul este a doua capitală europeană, după Londra, care introduce un astfel de sistem la metrou. Aproximativ 175 de milioane de călători au folosit metroul bucureştean, în 2015, respectiv o medie de trafic zilnic de 480.000 de persoane.

Banca Comerciala Romana (BCR) este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 miliarde euro), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene, cu 46.500 de angajaţi care deservesc 16,2 milioane de clienţi din cadrul a 2.800 de filiale din 7 ţări (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia).

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0