OMV anunță vânzarea diviziei de lubrifianți

images (1)

Divizia de lubrifianți a OMV a fost vândută unei subsidiare a grupului rus Lukoil. Cumpărătorul va prelua segmentul de lubrifianți din nouă țări europene, fabrica din Austria unde se realizează amestecurile și numele de brandBIXXOL.Tranzacția reprezintă încă un pas important pentru implementarea strategiei OMV și optimizarea rolului diviziei de Rafinare și Marketing în cadrul Grupului.

 

OMV Rafinare și Marketing GmbH a semnat un acord pentru vânzarea segmentului de lubrifianți către o subsidiară a Grupului Lukoil. Segmentul de lubrifianți al OMV include un centru de vânzare și distribuție din Europa Centrală și de Est, precum și o fabrică modernă din Austria unde sunt realizate amestecurile. Cei 74 de angajați din nouă țări care lucrează în cadrul diviziei de lubrifianți își vor păstra locurile de muncă. Tranzacția nu va afecta divizia de lubrifianți a subsidiarei OMV din Turcia, Petrol Ofisi, care va face în continuare parte din Grupul OMV. „Această tranzacție reprezintă pasul următor în implementarea strategiei noastre de a optimiza și simplifica portofoliul de Rafinare și Marketing”, a declarat Manfred Leitner, membru al Consiliului Director al OMV, responsabil pentru activitatea de Rafinare & Marketing. OMV alături de subsidiarele Petrom Ofisi și Petrom au derulat deja câteva acțiuni de vânzare ca urmare a programului de dezinvestiții. Printre tranzacțiile încheiate recent se numără vânzarea subsidiarei din Croația, OMV Hrvatska d.o.o., la finalul lui mai 2013 și vânzarea subsidiarei din Bosnia-Herțegovina, OMV BH d.o.o., din martie 2013.

Strategia OMV vizează trecerea treptată a capitalului din sectorul de Rafinare și Marketing către divizia de Explorare și Producție. Se așteaptă ca vânzarea să fie încheiată la finalul lui 2013, după primirea aprobării din partea reprezentanților autorităților concurenței. Cele două companii au hotărât să nu comunice prețul de achiziție.

Informații generale:

OMV Aktiengesellschaft Cu vânzările grupului de 42,65 miliarde de euro și o forță de muncă de aproximativ 29.000 de angajați în 2012, OMV Aktiengesellschaft este una dintre cele mai mari companii industriale austriece listate la bursă. În domeniul Explorare și Producție, OMV activează în două țări principale, România și Austria, și deține un portofoliu internațional echilibrat. La sfârșitul anului 2012, OMV deținea rezerve dovedite de petrol și gaze naturale de aproximativ 1,12 miliarde bep și a înregistrat o producție de aproximativ 303.000 bep/zi în 2012. În domeniul Gaze Naturale și Energie, OMV a comercializat aproximativ 437 TWh de gaze naturale în 2012. În Austria, OMV operează o rețea de conducte cu o lungime de 2.000 de km și cu o capacitate comercială de circa 103 miliarde m3 în 2012. Cu o capacitate comercială de aproximativ 528 TWh, platforma de gaze naturale a OMV, Central European Gas Hub, se numără printre cele mai importante centre de gaze naturale din Europa Continentală. În domeniul Rafinare și Marketing, OMV are o capacitate anuală de rafinare de 22 milioane de tone și avea la sfârșitul anului 2012.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0