Provident oferă, pentru al doilea an consecutiv, reducere de 10 puncte procentuale la dobândă clienților care răspund corect la 4 întrebări de educaţie financiară

Provident oferă, pentru al doilea an consecutiv, reducere de 10 puncte procentuale la dobândă clienților care răspund corect la 4 întrebări de educaţie financiară

Cunoștințele financiare le pot aduce clienţilor care solicită, de astăzi și până în 7 septembrie, un împrumut pe www.provident.ro o reducere de 10 puncte procentuale la dobândă, pentru sumele cuprinse între 500 și 15.000 de lei, indiferent de perioada de creditare.

Pentru a putea primi reducerea de dobândă, clienții trebuie să răspundă corect la 4 întrebări din domeniul financiar și să îndeplinească condițiile normale de eligibilitate pentru un împrumut. Provident oferă împrumuturi cu sume cuprinse între 500 și 20.000 de lei pe perioade de până la 134 de săptămâni.

Reducerea de dobândă este disponibilă tuturor clienților care solicită un credit online și care răspund corect la 4 întrebări consecutive. Reducerea se aplică la oferta standard de împrumuturi Provident și care va fi în continuare disponibilă pentru clienții care nu doresc să dea testul de educație financiară. Reducerea totală de cost rezultată din scăderea cu 10 puncte procentuale a dobânzii pentru un împrumut reprezentantiv pentru portofoliul Provident, de 5.000 de lei pe 84 de săptămâni, este de peste 500 de lei.

Utilizatorii vor avea la dispoziție încercări nelimitate de a răspunde la întrebări, platforma de testare dispunând de peste 250 de întrebări dezvoltate împreună cu experții Finzoom, site de educație financiară și comparator de produse financiare, și validate de către Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF). Întrebările au un grad de dificultate scăzut spre mediu și acoperă mai multe domenii economice și financiare, inclusiv produse și servicii care nu se află în portofoliul Provident.

Iniţiativa face parte din strategia lansată de companie în 2017 sub sloganul Provident semnează pentru creditare responsabilă și este a doua campanie de acest gen. Prima campanie a fost desfășurată în 2019, pentru o perioadă de 4 săptămâni. Atunci, peste 500 de clienți Provident au beneficiat de o reducere de 10 puncte procentuale la dobândă, după ce au răspuns corect la 4 întrebări consecutive din domeniul financiar. 74% din cele 27.000 de răspunsuri primite au fost corecte, în timp ce numărul celor care au reușit să răspundă corect la 4 întrebări consecutiv a fost de 1.800. În total au fost generate peste 700 de leaduri, dintre care 506 s-au concretizat în contracte de credit. Valoarea medie a unui împrumut a fost de aproximativ 5.000 de lei, în timp ce reducerea totală medie de cost rezultată din scăderea cu 10 puncte procentuale a dobânzii pentru toate cele 502 contracte a fost de aproximativ 600 de lei/ contract.

,,Responsabilitatea financiară este cu atât mai importantă acum, într-un context în care românii au nevoie de stabilitate și predictibilitate. De aceea, înțelegem că nevoia de investiție nu dispare, indiferent de situația financiară a fiecăruia dintre noi, așa că, prin această campanie, ne dorim să echilibrăm dorința de îmbunătățire a nivelului de trai cu responsabilizarea față de finanțele proprii și înțelegerea deciziilor financiare, fie că vorbim despre un împrumut sau despre alocarea unui buget pentru un proiect,” a declarat Florin Bâlcan, directorul general al Provident Financial România.

Cei care își doresc consolidarea cunoștințelor de educație financiară pot folosi, chiar și înainte de testare, informațiile disponibile pe www.sigurantafinanciara.ro, centrul online de educație financiară și antreprenorială susținut de Provident din 2013, care de altfel și găzduiește platforma de testare – https://www.test.sigurantafinanciara.ro. Site-ul oferă 10 modele de calculatoare de buget și a fost accesat de peste 130.000 de români în ultimii ani.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0