BRD si Allianz-Ţiriac au acordat un credit sindicalizat pentru Hidroconstrucţia

piatabancara

Hidroconstrucţia SA a desemnat BRD Groupe Société Générale, partenerul său bancar de peste 50 de ani, în calitate de aranjor al unui nou credit sindicalizat în valoare de 60 milioane EUR. Finanţarea asigură capitalul de lucru şi permite emiterea de scrisori de garanţie bancară pentru contractele încheiate de companie, anunţă banca într-un comunicat.

Consorţiul este reprezentat de BRD-Groupe Société Générale, în calitate de aranjor principal mandatat, bancă emitentă şi agent, şi de Allianz-Ţiriac Asigurări. BRD-Groupe Société Générale şi Allianz-Ţiriac Asigurări acţionează împreună în calitate de creditori-garanţi pentru scrisorile de garanţie bancară.

Implicarea unei companii de asigurări într-un credit sindicalizat este o premieră pe piaţa românească a finanţărilor sindicalizate. De asemenea, tranzacţia se numără printre puţinele operaţiuni similare din Europa în care, pe lângă bănci în calitate de creditori, este implicată şi o companie de asigurări generale cu activităţi în domeniul garantării.

Noul credit sindicalizat este o reflectare a valorilor comune împărtăşite de cele două instituţii financiare, respectiv promovarea unor soluţii inovatoare pentru a răspunde nevoilor clienţilor, pe de o parte, şi asumarea unui rol de pionierat pe pe pieţele pe care operează şi pe care ocupă poziţii de lideri, pe de altă parte.

Consorţiul a fost consiliat de firmele de avocatură Clifford Chance Badea şi Voicu & Filipescu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0