Vienna Insurance Group raportează o creștere substanțială a primelor în primul trimestru din 2022

Vienna Insurance Group raportează o creștere substanțială a primelor în primul trimestru din 2022

  • Primele au crescut semnificativ, cu 11,2%, până la 3,45 miliarde de euro,
  •  Profitul (înainte de impozitare) a scăzut ușor, cu 3,3%, la 124 de milioane de euro,
  •  Rata combinată s-a îmbunătățit vizibil, cu 0,6 puncte procentuale, la 94,6%.

Vienna Insurance Group și-a continuat evoluția pozitivă de anul trecut și în primul trimestru al anului 2022. Datorită debutului în forță din noul an financiar, activitatea operațională a crescut semnificativ.
“Încă de anul trecut am reușit să controlăm efectele pandemiei asupra operațiunilor grupului, iar în 2022 am înregistrat un început de an foarte bun pe toate piețele și liniile de business. Acest lucru se reflectă în creșterea de două cifre din primul trimestru al acestui an, care la acel moment nu îngloba încă efectele războiului din Ucraina, declanșat la sfârșitul lunii februarie.
Din cauza menținerii incertitudinilor în ceea ce privește situația din Ucraina și a efectelor de ordin economic greu de estimat pe termen lung, pentru restul anului financiar nu ne așteptăm la o evoluție la fel de accelerată ca în primul trimestru. La nivelul grupului VIG, am luat măsuri preventive în valoare de aproximativ 75 de milioane de euro.
Principala noastră preocupare rămâne legată de colegii din companiile din Ucraina, care în această perioadă extrem de dificilă dau dovadă de atitudine pozitivă și profesionalism, menținând în mare măsură operaționale liniile de business în zonele mai puțin afectate de război.
La nivelul întregului an 2022 ne așteptăm ca evoluția activității operaționale să rămână pozitivă, susținută de capitalizarea puternică, de modelul nostru de business diversificat și de măsurile de optimizare implementate consecvent de-a lungul anilor”, a explicat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Creștere a primelor pe toate liniile de business
Ca urmare a creșterii primelor cu 348 milioane de euro, volumul total al subscrierilor din primul trimestru al anului 2022 a înregistrat un avans semnificativ, de 11,2%, până la 3,45 miliarde de euro. Subscrierile au crescut la nivelul tuturor liniilor de business și piețelor VIG. S-au înregistrat creșteri de două cifre ale primelor pe segmentele RCA (+18,8%), proprietăți și răspunderi (+15,2%) și asigurări de sănătate
(+11,6%). Avansul puternic a fost susținut în special de evoluția de pe piețele din Republică Cehă (+103 milioane de euro) și din regiunea ECE extinsă (+148 milioane de euro), în special în România, Țările Baltice, Serbia, Ucraina și Ungaria.

Profit în ușoară scădere
Profitul înainte de impozitare a scăzut cu 3,3% față de aceeași perioadă a anului trecut, situându-se la 123,8 milioane de euro, pe fondul măsurilor preventive luate în contextul războiului din Ucraina, care au dus la scăderea rezultatului financiar. Rezultatul financiar din primul trimestru al anului 2022 (excluzând companiile consolidate prin punere în echivalență) a fost de 148,1 milioane de euro, în scădere cu 15,7%
față de aceeași perioadă a anului trecut. Profitul net a fost de 91,3 milioane de euro, în scădere cu 7,7% față de primul trimestru al anului.

Rata combinată s-a îmbunătățit semnificativ
Costurile mai mici precum și scăderea ratei daunelor au condus la îmbunătățirea semnificativă a ratei bcombinate până la 94,6%, comparativ cu primul trimestru din 2021 (95,2%). Cele mai bune evoluții ale ratei combinate au fost înregistrate pe piețele din Austria, Republica Cehă și regiunea ECE Extinsă, în special în Bulgaria și România.
La 31 martie 2022, investițiile grupului VIG, incluzând numerarul și echivalentele în numerar, erau de 36,1 miliarde de euro.
Informațiile destinate investitorilor și prezentarea rezultatelor sunt disponibile la www.vig.com/events. 2021.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0