Prima stație inteligentă de colectare a deșeurilor, la Buzău

Green Group, în colaborare cu Primăria Municipiului Buzău și Carrefour România, inaugurează astăzi prima stație inteligentă de colectare a deșeurilor din România, la Buzău. Sistemul, numit Sigurec 1, integrează cea mai nouă și inteligentă soluție de preluare a 10 tipuri de deșeuri din ambalaje (deșeuri PET, doze de aluminiu, butelii de sticlă, butelii PE, PP, Tetra Pack, sacoșe/folii ambalaj PE, PP, hârtie și cartoane) și echipamente electrice sau electronice.

Sigurec 1 oferă posibilitatea răscumpărării deșeurilor cu bonuri valorice ce pot fi folosite în hipermarketurile Carrefour. Spre exemplu, pentru un PET, clienţii primesc 0,05 lei, iar pentru o doză de aluminiu – 0,03 lei. În cazul aparatelor electrice şi electronice (DEEE)-se oferă 0,8 lei/kg pentru frigidere-0,6 lei/kg pentru fiare de călcat, 1,5 lei pentru laptopuri etc.

Un studiu recent, realizat de către Rogalski-Grigoriu, la inițiativa Green Group, pe tema obiceiurilor de reciclare la români, pe un eşantion de 7.492 de persoane, cu vârsta de peste 18 ani, arată că 92% dintre români nu sunt conştienţi de valoarea economică pe care o au deşeurile lor și nu ştiu că au posibilitatea să colecteze selectiv cu ajutorul containerelor inteligente care eliberează bonuri valorice.

Același studiu indică faptul că peste 38% dintre români cred că deşeurile colectate selectiv ajung tot la groapa de gunoi. Cu toate aceste, peste 57% dintre români sunt conştienţi de importanţa reciclării pentru mediu şi declară că poluarea este cea mai gravă consecinţă a unui comportament neorientat spre reciclare a deşeurilor.În plus, aproape 85% dintre români consideră că reciclarea deşeurilor este o responsabilitate pe care o au faţă de mediu.

Green Group susţine transparenţa în reciclare şi a lansat în luna noiembrie 2012 primele containere care recompensează depunătorii cu bonuri valorice pentru PET-urile, dozele de aluminiu şi aparatele electrice şi electrocasnice vechi. Bancomatul Verde şi Reciclatorul Verde au fost instalate în unele hipermarketuri Carrefour. Acestea oferă un beneficiu material în schimbul deşeurilor reciclate, încurajând astfel comportamentul responsabil faţă de mediu. Bonurile valorice pot fi folosite pentru plata cumpărăturilor în câteva din hypermarketurile Carrefour România, printre care și Carrefour Buzău.

Despre Green Group:

Green Group, singurul parc industrial de reciclare a deșeurilor din România, cuprinde patru companii: GreenTech SA – reciclează deșeurile de mase plastice, GreenFiber International SA – produce fibră sintetică poliesterică și banda din PET 100% reciclat, GreenWEEE International SA- tratează și reciclează deșeurile electrice și electronice iar GreenLamp Reciclare SA – tratează și reciclează deșeurile de echipamente de iluminat uzate.

Despre Carrefour

Cu peste 9.900 de magazine în 33 de țări, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul 1 în Europa. De peste 50 de ani, Carrefour se afirmă ca un partener zilnic pentru peste 25 de milioane de clienți din Europa, Asia și America Latină. Cu peste 3 miliarde de operațiuni la casă, prin intermediul tuturor activitaților sale, Grupul își asumă responsabilități economice, sociale și de mediu și garantează pentru calitatea produselor sale și securitatea clienților săi.

În România, Grupul Carrefour numără 116 magazine dintre care: 24 de hipermarket-uri „Carrefour”, 68 de supermarket-uri „Market”, și 24 de magazine de proximitate „Express”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0