Karl Sevelda este noul CEO al Raiffeisen Bank International

Karl Sevelda (63 de ani), a fost numit noul preşedinte al Raiffeisen Bank International (RBI), acţionarul majoritar al Raiffeisen Bank România, în locul lui Herbert Stepic, care a demisionat în urma unor acuzaţii privind deţinerea unor firme în paradisuri fiscale.

„Domnul Karl Sevelda este un succesor foarte bun în funcşia de CEO al RBI. Domnia sa are o experienţă de 15 ani în această bancă, a ocupat funcţia de CEO adjunct din 2010 şi are o relaţie excelentă atât cu clienţii cât şi cu grupul bancar austriac Raiffeisen. Numirea sa este o expresie a încrederii pe care Consiliul de Supraveghere o are în menţinerea strategiei actuale. Continuitatea, atât în ceea ce priveşte echipa managerială cât şi în politica de business, reprezintă, în opinia noastră, unul din principalii factori de succes, mai ales în această perioadă plină de provocări”, a declarat Walter Rothensteiner, preşedinte al Consiliului de Supraveghere RBI, citat intr-un comunicat al bancii.

„Doresc sa-i multumesc domnului Herbert Stepic, in numele intregului Consiliu de Supraveghere, pentru cei peste 40 de ani de loialitate si pentru meritele sale deosebite in evolutia Grupului Raiffeisen. Viziunea sa strategica si abilitatile sale de implementare a politicilor au jucat un rol vital in dezvoltarea rolului de lider pe care Grupul RBI il detine in Austria si Europa Centrala si de Est.”

„Ma bucur de increderea care mi-a fost acordata si astept cu interes noile responsabilitati. Ultimii ani nu au fost foarte usori din cauza circumstantelor economice dar adaptarea proactiva a strategiei noastre s-a dovedit a fi una de succes”, a spus Karl Sevelda. „Din acest motiv, impreuna cu ceilalti membri ai Consiliului de Administratie, vom urma acelasi drum pe care am pornit impreuna cu domnul Herbert Stepic. Numirea mea in functia de CEO este o confirmare indirecta a corectitudinii acestei strategii.”

Karl Sevelda are o experienta de peste 35 de ani in industria bancara, dintre care peste 20 de ani i-a petrecut la Creditanstalt. Din 1998 pana in 2010, a fost membru al Consiliului de Administratie al Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG si, din 2010, a ocupat functia de CEO adjunct in Consiliul de Administratie al RBI. Pe langa noua pozitie de CEO, Sevelda va pastra conducerea diviziei Corporate Banking pana cand o noua reorganizare a responsabilitatilor va fi decisa de catre Consiliul de Supraveghere.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0