Biriș Goran a asistat River Development în vânzarea clădirii The Light One către UNIQA Real Estate GmbH

Biriș Goran a asistat River Development în vânzarea clădirii The Light One către UNIQA Real Estate GmbH

Tranzacția a fost încheiată cu transferul proprietății de la Pumac SA către investitorul UNIQA Real Estate GmbH la data de 23 aprilie 2021. The Light One este o clădire de birouri încadrată în Clasa A, cu o suprafață totală de 32.500 mp și o suprafață totală închiriabilă de 21.653 mp, un reper arhitectural al zonei central vestice a capitalei și care face parte din ansamblul integrat The Light.

Echipa Biriș Goran implicată în tranzacție a fost coordonată de Gabriel Biriș (Managing Partner) și alcătuită din Ruxandra Jianu (Tax Partner), Teodora Moțatu (Corporate and M&A Partner), și Daniela Lazea (Real Estate Partner), toți având o vastă experiență în materie de tranzacții complexe care implică riscuri, cu un istoric impresionant de succes și notorietate pe piață.

Ruxandra Jianu, coordonatorul practicii de fiscalitate din cadrul Biriș Goran a declarat: „A fost un drum lung cu multe provocări care au fost depășite de ambele echipe de consultanți. Vânzarea clădirii The Light este un mare succes în special în mediul actual de afaceri, fiind totodată un semn că investitorii au încredere în potențialul uriaș al pieței de real estate din România”.

Teodora Moțatu, coordonatorul practicilor de drept societar și M&A din cadrul firmei a declarat: „Suntem bucuroși că am oferit asistență clientului nostru, River Development, în vânzarea The Light One, o clădire de birouri care constituie un punct de reper în București, către UNIQA Real Estate GmbH. A fost o tranzacție complexă, în special în aceste vremuri dificile care au avut un impact major asupra pieței clădirilor de birouri, în care au fost implicate jurisdicțiile din România și Austria și îi suntem recunoscători clientului nostru pentru încrederea acordată pe tot procesul de negociere și tranzacționare.”

Ion Rădulea, CEO River Development, a declarat că „Finalizarea acestei vânzări consolidează colaborarea excelentă pe care am avut-o cu Biriș Goran încă de la înființare, în urmă cu 15 ani. Mulțumesc echipei Biriș Goran pentru suportul acordat pe întreaga durată a negocierilor”, adăugând că ”experiența și sprijinul lor au fost foarte importante în încheierea cu succes a acestei tranzacții”.

UNIQA Real Estate GmbH a fost reprezentată de Schoenherr.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0