Consultant din Germania pentru strategia de industrializare

business

Ministerul Economiei vrea sa realizeze strategia privind industrializarea cu ajutorul unui consultant din Germania, lansând deja o cerere în acest sens, a declarat Adrian Ciocănea, fost secretar de stat în Ministerul Economiei. „Avem nevoie de minister puternic care sa fie integrator, acesta a fost scopul pentru care s-au fãcut peste 500 de intâlniri cu reprezentanţi din industrie. Pasul următor a fost de a găsi un consultant reprezentativ pentru industria românească (…) Ministerul a decis să caute strijin inclusiv la unul dintre cele mai reprezentative state din Europa în ceea ce priveşte industria şi anume Germania. S-a lansat o cerere pentru un consultant din Germania”, a spus Ciocănea la conferinţa anuală Reindustrializare şi Infrastructură, organizată de producătorul de pompe Aversa. El a menţionat că în acest sens Ministerul Economiei a discutat şi cu consultanţi din ţară, arătând în acelaşi timp că un consultant german ar fi foarte potrivit pentru a ajuta industria românească în procesul de convergenţă.

Proprietarul Aversa, Michael Topolinski, a anunţat că vrea să se asocieze cu alte companii pentru a produce soluţii complete pentru industrie şi agricultură. „Pompele sunt doar o parte din soluţii. Vrem să colaborăm cu alţi producători, care pot să furnizeze alte părţi din soluţii pentru industrie şi agricultură. Vrem, ca producători români, să lucrăm cu Guvernul, cu diferite agenţii ale statului pentru a furniza soluţii integrate. Adică, noi vrem să oferi soluţii pentru irigaţii, instalaţii, dar şi ţevile, tehnologiile, sistemul de control, deci într-un sistem, sub brand românesc, cu care să mergem şi la export. Să facem acest lucru, avem nevoie de parteneriate cu alte companii, cu investitori străini pentru a aduce pe piaţă cea ce nu există încă”, a declarat Topolinski.

Prezent la eveniment, avocatul Gabriel Biriş a arătat că România are nevoie de producători industriali deoarece aceştia pot contribui la dezvoltarea sectoarelor cu potenţial de creştere, precum agricultura şi infrastructura. „IT-ul, soft-ul sunt zone apetisante şi în care valoarea adăugată este uriaşă şi zone în care se fac milionari sau miliardari pe bandă rulantă. Cu ce ne ajută nişte cipuri ultraperfomante să facem autostrăzi? Cu ce ne ajută nişte cipuri ultraperformante să facem irigaţii? Poate să efientizăm nişte procese. Avem nevoie de industrie grea, care încă mai există în bună parte în România. Avem nevoie de ciment, de pompe de beton pentru autostrăzi, avem nevoie de prefabricate, care bineînţeles nu înglobează software şi microcipuri, decât la capitolul management al operării acelor infrastructuri”, a spus Biriş.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0