Emisiunea de obligaţiuni a Băncii Internaţionale pentru Investiţii, suprasubscrisă de peste două ori

Emisiunea de obligaţiuni a Băncii Internaţionale pentru Investiţii, suprasubscrisă de peste două ori

Emisiunea de obligaţiuni prin care Banca Internaţională de Investiţii a atras recent 300 de milioane de lei (67 milioane de euro) de pe piaţa de capital a debutat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), se arată într-un comunicat de presă al Bursei.

Banca Internaţională pentru Investiţii (IIB) a atras cele 300 de milioane de lei printr-o emisiune cu maturitate de trei ani şi o dobândă de 3,4% pe an.

sigla-banca

Aceasta este a treia emisiune de obligaţiuni IIB în Uniunea Europeană şi al doilea plasament în România, în lei. Emisiunea a fost suprasubscrisă de peste două ori, fiind intermediată de BT Capital Partners. În 2015, banca a emis obligaţiuni de 111 milioane de lei, la o dobândă de 4,1% pe an.
Noua emisiune a atras investitori instituţionali, inclusiv fonduri de investiţii şi de pensii, companii de asigurări şi brokeraj, precum şi alţi investitori, nu numai din România, ci şi din Germania, Austria, Croaţia şi Cehia.

Aceasta este o realizare mare nu doar pentru IIB, ci şi pentru piaţa din România(…). Ministerul este gata să sprijine IBB şi activităţile sale viitoare în ţara noastră’, a afirmat Attila Gyorgy, secretar de stat în Ministerul de Finanţe.

Sperăm ca această emisiune a IIB, încheiată cu succes, să atragă şi alte entităţi să folosească piaţa locală de capital pentru finanţarea de proiecte prin interemdiul unor astfel de unelte care permit o flexibilitate mai mare’, a declarat Lucian Anghel, predeşinte BVB, potrivit comunicatului publicat pe site-ul instituţiei.

Cererea în continuă creştere pentru titlurile noastre de valoare este o mărturie a solvabilităţii şi a rating-ului ridicate ale IIB aşa cum a confirmat şi agenţiile globale de rating”, a spus Denis Ivanov, preşedinte adjunct în board-ul Băncii Internaţionale de Investiţii.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0