Hidroelectrica a reluat in acest an organizarea concursului TROFEUL ENERGETICIANULUI, editia XXIV, 2022 – Sibiu

Hidroelectrica a reluat in acest an organizarea concursului TROFEUL ENERGETICIANULUI, editia XXIV, 2022 – Sibiu

Hidroelectrica a reluat in acest an organizarea unuia dintre cele mai prestigioase concursuri profesionale din Romania: Trofeul Energeticianului. Evenimentul, a carui derulare a fost suspendata pe perioada pandemiei (2019-2021), se afla in acest an la cea de-a XXIV-a editie si este gazduit de Sucursala Hidrocentrale Sebeș – Uzina Hidroelectrică Sibiu.

Concursul profesional „Trofeul Energeticianului”, a carui etapa finala s-a desfasurat in data 14 iulie, are drept scopstimularea interesului şi preocupării salariaţilor pentru creşterea continua a performantelor profesionale şi se bazeaza pe incurajarea pregatirii conntinue si perfectionarii angajatilor. Meseriile vizate sunt:  maşinist exploatare; electrician exploatare, salariaţi cu studii superioare, lăcătuş de întreținere şi reparaţii agregate energetice, electrician PRAM-AMC, electrician de întreţinere şi reparaţii agregate energetice.

Premiile substantiale acordate – care pot ajunge in suma bruta pana la un maximum de 5000 de euro (echivalent in lei, pentru castigatorul locului I al concursului cu public), sunt de natura sa stimuleze atat competitia, cat si excelenta profesionala pe termen lung. Astfel, in acest an, la probe au fost inscrisi 229 de participanti (Executiv, Sucursale Hidroelectrica, secții de servicii și reparații hidroenergetice din Hidroserv), pentru faza finala pe tara calificandu-se 42 dintre acestia.

Pregatirea  personalului este una dintre cele mai rentabile investitii pe care le poate face Hidroelectrica. Faptul ca avem in echipa noastra oameni cu calitati profesionale de exceptie ne ajuta sa ne pastram pozitia de lider pe piata de energie din Romania si ne indeamna sa privim cu incredere la proiectele de viitor si la cele pe care le avem in desfasurare. Ne putem baza pe oameni, am vazut-o in perioadele grele, de pandemie, o vedem si in munca de fiecare zi, o munca facuta cu seriozitate, loialitate si consecventa” – a declarat Bogdan Badea, Presedintele Directoratului Hidroelectrica.

Ne bucura sa vedem ca avem salariati foarte bine pregatiti, si ca generatiile tinere vin, de asemenea, din urma, in forta si cu ambitie. Vreau sa mentionez caanul acesta  avem un candidat care participa pentru prima data la Trofeul Energeticianului, proaspat angajat in Hidroelectrica,  in octombrie 2021,  si care – la varsta de numai 25 de ani a ajuns la faza finala pe tara!” – a tinut sa precizezeBogdan Badea.

Reamintim ca Hidroelectrica este preocupata de asigurarea schimbului de generatii, astfel ca societatea se implica in proiecte de invatamant dual pentru calificarea potențialilor săi noi angajați, în principalele meserii necesare în exploatarea centralelor – electrician aparate, echipamente electrice și energetice și electromecanic utilaje și instalații industriale. Proiectul se deruleaza în anii școlari cuprinși în perioada 2020-2023. In prezent, in cadrul acestor programe sunt inscrisi un numar de 183 de elevi, acestia beneficiind de buse lunare platite de Hidroelectrica.

De asemenea, incepand cu anul 2018, Directoratul Hidroelectrica a  aprobat 50 de burse private de studii (30 pentru studenti si 20 pentru elevi). Pentru anul universitar/ scolar 2022-2023 continua procesul de selectie pentru ocuparea celor 33 de burse private de studii ramase din cele 50 alocate (18 studenti si 15 elevi), respectiv: 11 burse pentru studenţi de la facultăţi cu profil energetic, hidroenergetic, electrotehnic şi electromecanic, repartizate in sucursale; 7 burse pentru studenţi de la facultăţi cu profil de construcţii hidrotehnice, IT, management resurse umane, repartizate in executive sisucursale; 15 burse pentru elevi din învăţământul profesional şi tehnic preuniversitar cu profil energetic, electrotehnic şi electromecanic, repartizate in sucursale.

Valoarea bursei lunare pentru studenti este de 1000 lei, 10 luni pe an,iarvaloarea bursei lunare pentru elevi este de 600 lei, 10 luni pe an.

In plus fata de acestea, incepand cu anul 2022Hidroelectrica deruleaza programe de Internship atractive, in special pentru exploatarea centralelor, urmand ca cei mai buni interni, care obtin calificativul „foarte bine”,sa fie angajati in meseriile si pe posturile pentru care s-au pregatit.

De asemenea, societatea ofera posibilitatea de practică profesională  in centralele Hidroelectrica unui numar de cca. 160  de studenti si masteranzi din cadrul unora dintre cele mai prestigioase universitati din tara: Universitatea Politehnica din București; Academia de Studii Economice din București, Universitatea din Craiova; Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu;Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași; Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău si Universitatea din Oradea.

Hidroelectricaestecelmai mare producător de energieverde din Româniașiprincipalulfurnizor de serviciitehnologicenecesareînSistemul Energetic Național, fiind o companievitalăpentru un sector strategic, cu implicațiiînsigurantanațională. Companiaexploateazăunnumăr de 209 centrale, având o putereinstalatătotală de 6.482 MW. Acestora li se adaugăparculeolian de la Crucea, cu o putereinstalată de 108 MW.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0