Mai multe tranzacţii pe segmentul proprietăţilor imobiliare comerciale

Mai multe tranzacţii pe segmentul proprietăţilor imobiliare comerciale

Specialiştii în domeniul imobiliar de la noi vorbesc despre o dinamizare a tranzacţiilor pe segmentul proprietăţilor imobiliare comerciale.

Vorbim în sfârşit de ceva timp de mai multă concurenţă, de mai mult interes din partea investitorilor, ceea a dus la forme diferite de desfăşurare a tranzacţiilor în M&A imobiliar. A devenit importantă viteza de tranzaţie, capacitatea de analiză. Un proiect este privit de mai multă lume în acelaşi timp şi este foarte important acompaniamentul de specialitate al unor echipe, care să aibă şi experienţa necesară pentru a face evaluări pragmatic şi pentru a ştii capacitatea de a lucra în paralel pe mai multe fluxuri operaţionale”, a afirmat Alexandru Reff, partener Rex şi Asociaţii.

Declaraţiile au fost făcute la Real Estate Forum, eveniment organizat de Finmedia şi de revista „Piaţa Financiară”.

Alexandru Reff a mai afirmat că „băncile rămân un actor important al tranzacţiilor imobiliare”.

Cele mai multe proiecte imobiliare comerciale sunt finanţate de bănci. Banca poate să ajute o vânzare inclusiv printr-o restructurare a cerditului. Sunt vânzări de portofolii întregi de împrumuturi, sunt vânzări de creanţe. Au fost şi situaţii în care unele preluări s-au făcut cu o cooperare mai puţin decât deplină din partea băncilor, în situaţii atipice şi intersante, după cum sunt şi situaţii în care proprietarii nu au cooperat. Insolvenţa nu este un fenomen nou, dar continuă sa fie fundalul sau spectrul pe care se desfăşoară o serie întreagă de tranzacţii imobiliare”, a mai spus Alexandru Reff, partener Rex şi Asociaţii.

Invitată la Real Estate Forum, Anca Dumitrache, Head of Real Estate Department, BCR Erste, a afirmat, la rândul său, că nu se observă o influenţă directă în piaţă după votul pro Brexit.

„Sunt străini care investesc în continuare aici. Plângerea principală este că nu există produse care să răspundă unor standarde cu ceea ce vedem în Frankfurt sau la Viena. Investitorii s-ar aştepta să cumpere o clădire de aceeaşi calitate cum vedem în oraşe europene vestice cu o istorie mult mai bună în genul acesta de dezvoltare. În ultimii ani, noi am finalizat clădiri pe ceare le-am ridicat nu doar din punct de vedere al eficienţei economice, ci şi din punct de vedere tehnic şi al calităţii locuibilului. Mulţi investitori spun că din punct de vedere al calităţii clădirilor – lucruri simple, precum aerul respirabil sau lumina naturală, chestiuni de bun simţ – se observă, totuşi, o îmbunătăţire”, a explicat Anca Dumitrache.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0