Viitorul global în dezbatere de Ziua Economistului

Viitorul global în dezbatere de Ziua Economistului

Eveniment ASESimpozionul Internaţional

Dezvoltarea ca scop al acţiunii umane. Noile provocări pentru ştiinţa economică

În data de 20 noiembrie, în apropierea Zilei Economistului, Facultatea de Economie Teoretică şi Aplicată a Academiei de Studii Economice din Bucureşti, împreună cu AGER (Asociaţia Generală a Economiştilor din România) şi AFER (Asociaţia Facultăţilor de Economie din România) au organizat Simpozionul Internaţional „Dezvoltarea ca scop al acţiunii umane. Noile provocări pentru ştiinţa economică”, la care au participat nume rezonante ale domeniului vizat.

Evenimentul, moderat prof.univ.dr. Marin Dinu a debutat cu prezentările reprezentanţilor asociaţiilor profesionale, acestea fiind urmate de mesajul decanului Facultăţii de Economie Teoretică şi Aplicată, conf.univ.dr. Grigore Piroşcă: „În calitate de profesori încercăm, ca prin aportul fiecăruia dintre noi să-i facem pe studenţi să înţeleagă importanţa pe care economia o are la nivelul întregii societăţi, dar şi faptul că tot ceea ce ei dobândesc în materie de cunoştinţe poate contribui la dezlegarea misterelor ştiinţei economice” a declarat acesta.

Tot în cadrul simpozionului au fost prezentate cărţile: Unele repere microeconomice de tranziţie din România, autor prof. univ. dr. Cezar Mereuţă şi Economicitatea. Peisajul epistemic, autor prof. univ. dr. Marin Dinu.

Ulterior a avut loc lansarea volumului al XVIII-lea din seria Starea Economiei României, autorul, prof.univ.dr Constantin Anghelache precizând următoarele: „Nu fac un monopol din a scrie, ci o bucurie că reuşesc să pun în pagină pentru cititorii mei din tot ceea ce simt, văd, admir. Totodată ţin să menţionez faptul că în calitate de cercetători suntem datori să căutăm mai multă lumină în economie şi să le-o oferim şi celorlalţi.”

Finalul evenimentului a constat în decernarea premiilor şi distincţiilor AGER pentru anul 2015:

Prof.univ.dr. Dorel Ailenei, fost Vicepreşedinte al Asociaţiei Generale a Economiştilor din România, fost Decan al Facultăţii de Economie Teoretică şi Aplicată, ASE Bucureşti – Premiul de Excelenţă, Diplomă Omagială şi Distincţia In Memeriam, pentru carieră academică exempleră, performanţe în managementul universitar şi angajarea deplină în promovarea obiectivelor asociaţiilor de economişti.

Prof.univ.dr. Cezar Mereuţă, Centrul de Macromodelare Economică al Academiei Române, membru al Consiliului de Coordonare al AGER – Diplomă de Excelenţă Opera Omnia şi Distincţia Ad Onorem, pentru activitate îndelungată de cercetător ştiinţific în domenii economice de maximă importanţă, operă ştiinţifică originală în înţelegerea funcţionării structurii unei economii în faza de emergenţă şi rezultate deosebite în cercetarea dezvoltării economice instituţionalizate.

Lect.univ.dr. Daniela Traşcă – Diplomă de Excelenţă şi Distincţia Pro Merito, pentru rezultate de excepţie în finalizarea stadiului de cercetare postdoctorală.

Dr. George Ştefan – Diplomă de Excelenţă şi Distincţia Pro Gloria, pentru cercetarea doctorală privind înţelegerea provocărilor postmoderne ale finalităţii în economie şi pasiunea pentru antrenarea studenţilor la cercetarea ştiinţifică

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0