Visa Europe a premiat Primăria Sectorului 1 pentru rezultatele implementării plăţilor cu cardul a taxelor şi impozitelor locale

Chiliman & Cretu

Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, au decernat ieri, în complexul comercial Promenada, un premiu special Primăriei Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti pentru poziţionarea acestei instituţii pe primul loc în competiţia naţională privind plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul, derulată anul acesta.

Primăria Sectorului 1, care  a înregistrat cel mai mare număr de plăţi ale taxelor şi impozitelor cu cardul la 1.000 de locuitori, a primit titlul onorific de „Primăria Viitorului”, iar locuitorii sectorului 1 au avut posibilitatea de a testa gratuit tehnologii inovatoare de plăţi dezvoltate de Visa Europe şi de partenerii săi la standul găzduit de centrul comercial Promenada.

Totodată, Visa Europe, împreună cu Primăria Sectorului 1 şi Samsung, a premiat un număr de 8 elevi cu rezultate şcolare excelente, provenind din familii defavorizate, cu scopul de a sprijini şi facilita dezvoltarea lor educaţională.

„Am lansat în urmă cu patru ani prima campanie naţională de plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul, care a devenit deja tradiţie pentru noi. În 2013, am vrut să încurajăm contribuabilii şi autorităţile locale să devină susţinători activi ai plăţii taxelor şi impozitelor locale cu cardul şi ne-am bucurat să vedem că răspunsul nu a întârziat să apară. În acest sens, dorim să mulţumim Primăriei Sectorului 1 pentru toate măsurile adoptate în vederea susţinerii plăţilor cu cardul şi ne dorim să extindem colaborarea în 2014”, a declarat Cătălin Creţu, director regional pentru România şi Croaţia, Visa Europe, la înmânarea oficială a diplomei Primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman.

„Cetăţenii din Sectorul 1 reprezintă cel mai dinamic, productiv și deschis spre tehnologiile viitorului segment social din România. De aceea, administrația locală are obligația de a se adapta și de a ține pasul cu exigențele comunității pe care o reprezintă. În Sectorul 1 am reușit să introducem tehnologii de ultimă generație în plata taxelor și impozitelor: plata online prin Ghișeul.ro, plata electronică prin internet-banking, plata cu cardul și exemplele ar putea continua. Premiul de astăzi ni se datorează mai puțin nouă și mai mult contribuabililor din Sectorul 1, care au ales în număr foarte mare modalitatea cea mai eficientă de plată a taxelor și impozitelor locale”, a declarat edilul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Premiul oferit Primăriei Sectorului 1 şi cetăţenilor a constat într-un stand tehnologic interactiv unde au fost prezentate şi oferite spre testare tehnologiile inovatoare de plăţi electronice dezvoltate de Visa Europe şi de partenerii săi, unele dintre acestea nelansate încă în România.

În cadrul standului tehnologic s-au realizat demonstraţii şi au putut fi testate plăţile cu cardurile contactless şi cu telefoanele mobile prin tehnologia NFC, cu portofelul electronic V.me by Visa, precum şi serviciile de plăţi mobile de la persoană la persoană (P2P).

Primăria Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti s-a situat pe primul loc la nivel naţional, înregistrând  65 de tranzacţii de plată cu cardul la 1.000 de locuitori. Topul primăriilor din România în funcţie de numărul de tranzacţii de plată cu cardul la 1.000 de locuitori este completat de Primăria Sectorului 5 (57 de tranzacţii), urmată la mică distanţă de Primăria Sectorului 4 (56 de tranzacţii). În top 10 primării din România privind numărul de plăţi cu cardul a taxelor şi impozitelor locale se mai regăsesc oraşe precum Cluj-Napoca, Braşov, Ploieşti, dar şi comune precum Floreşti (judeţul Cluj) şi Corbeanca (Ilfov).

Valoarea tranzacţiilor de plată cu cardul a taxelor şi impozitelor locale a crescut în primele nouă luni din 2013 cu 39% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la aproape 115 milioane de lei. Totodată, numărul tranzacţiilor de plată cu cardul a taxelor locale a avansat cu 37%, la 323.000 de tranzacţii, susţinut de plăţile efectuate online cu cardul, care au crescut cu aproape 50% faţă de perioada similară din 2012.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0