Grupul Allianz a publicat astăzi rezultatele financiare aferente primul trimestru din 2023

Grupul Allianz a publicat astăzi rezultatele financiare aferente primul trimestru din 2023

Grupul Allianz a publicat astăzi rezultatele financiare aferente primul trimestru din 2023Veniturile totale au însumat 46 mld. euro, în creștere cu 3,9% față de T1 2022 iar profitul operațional raportat a fost de  3,7 mld euro, în creștere cu 24,2% față de T1 2022. Rata de solvabilitate (Solvency II) se situează la un nivel confortabil de 206%.

Profitul net atribuit acționarilor va fi de 2,2 mld. euro în timp ce profitul operațional țintit pentru 2023 este de 14,2 mld. euro, plus/minus 1 mld. euro.

Putem fi mândri de rezultatele noastre, care reflectă puterea și abilitățile noastre, dar și execuția consecventă a strategiei. Am beneficiat încă o dată de mix-ul de business diversificat și am obținut performanțe puternice, în mod particular, pe segmentul asigurărilor generale, datorită politicii robuste de preț și disciplinei de subscriere. Rentabilitatea și capitalizarea puternică subliniază aspirația noastră de a rămâne partenerul de încredere al clienții noștri în asigurarea viitorului, în timp ce aceștia continuă să navigheze printr-o perioadă de ezitare și incertitudine” spune Oliver Bäte, CEO al Allianz SE.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0