83,12% dintre clienţii Volksbank România cu credite în franci elveţieni au acceptat oferta de conversie în lei şi euro

83,12% dintre clienţii Volksbank România cu credite în franci elveţieni au acceptat oferta de conversie în lei şi euro

83,12%, adică 14.712 dintre clienţii eligibili ai Volksbank România (VBRO) cu împrumuturi în franci elveţieni au acceptat oferta de conversie propusă de VBRO şi de Banca Transilvania (BT). BT face public raportul oficial cu cifre aferente finalului campaniei.

Rezultatele campaniei de conversie a creditelor CHF:

● 14.712 de clienţi Volksbank România, adică 83,12% din cei vizaţi, au acceptat oferta;

● 17.619 de clienţi VBRO, reprezentând 99,54% dintre cei vizaţi, s-au programat pe parcursul campaniei pentru a le fi prezentată oferta de către echipele VBRO şi BT;

● 95,90% dintre clienţii care au acceptat oferta au ales leul ca monedă de conversie;

● Echipa mixtă implicată în această campanie a cuprins 530 de persoane din cele două bănci, din reţea şi Sediile Centrale;

● Au avut loc peste 35.000 de întâlniri între echipa mixtă şi clienţii Volksbank România care au semnat oferta de conversie;

● Peste 200 de notari au contribuit la implementarea cu succes a acestui proiect de responsabilitate socială.

Őmer Tetik, Directorul General al Băncii Transilvania, declară: „Mulţumim clienţilor Volksbank România pentru încredere, ne dorim ca această ofertă să fie începutul unei colaborări pozitive, pe termen lung. De asemenea, mulţumim echipei mixte Volksbank România – Banca Transilvania, pentru cele peste 240.000 de ore dedicate colaborării cu clienţii VBRO, pe parcursul campaniei. Aprecierea noastră se îndreaptă, de asemenea, către Uniunea Notarilor Publici şi notarilor implicaţi, pentru răbdarea şi ajutorul acordat în implementarea acestui proiect de responsabilitate socială”.

Oferta de conversie, desfăşurată pe parcursul a trei luni, a constat în oferirea unei reduceri de 22,5% pentru cei care au convertit creditele VBRO din CHF în lei sau în euro, aplicabilă soldului creditului curent rezultat ca urmare a diminuării cu comisionul de risc/administrare plătit efectiv şi nerecuperat de clienţi până la data conversiei.

Ȋn prezent, la Volksbank România se desfăşoară o nouă campanie, prin care datoria aferentă creditelor curente ale clienţilor VBRO persoane fizice, indiferent de moneda împrumutului, este diminuată cu echivalentul sumelor achitate de aceştia ca şi comision de risc/de administrare şi/sau de rezervă minimă obligatorie şi nerestituite anterior. Diminuarea datoriei se realizează automat, până la data de 30 septembrie a.c. Soluţia are efect pozitiv asupra a aproximativ 15.000 de clienţi ai Volksbank România.

Pentru structurarea integrării Volksbank România în cadrul BT, Banca Transilvania colaborează cu firma de consultanţă A.T. Kearney. Cu peste 90 de ani de tradiţie în consultanţă, compania este prezentă în 40 de ţări din întreaga lume, fiind activă în România, de peste 10 ani.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0