COAL live_IMM Invest și proiectele strategice ale Guvernului

COAL live_IMM Invest și proiectele strategice ale Guvernului

Antonel Tănase (foto), Secretar General al Guvernului și Dumitru Nancu, Director General Fondul Național de Garantare au fost prezenți la dezbaterea organizată de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL) cu tema IMM Invest și proiectele strategice ale Guvernului.

Dumitru Nancu, Director General Fondul Național de Garantare, a vorbit cu antreprenorii despre programul IMM Invest: “Este singurul program care nu funcționează pe principiul primul venit primul servit, fiind deschis până la finalul anului curent. De la 1 ianuarie 2021 programul se va redeschide, apropbarea Comisiei Europene fiind până în 2026. În cadrul programului, după 31 decembrie dobânda și comisioanele vor fi subvenționate din fonduri europene. Plafonul de garanții este de 15 miliarde la care se adaugă 1 miliard de lei, facilitățile pentru întreprinzător: dobânzile și comisioanele de garantare. Întreprinzătorul nu trebuie să garanteze cu nimic. Dacă este investiție se va pune gaj pe investiție, iar dacă este linie de credit se va pune gaj pe credit.”

Antonel Tănase, Secretar General al Guvernului, a prezentat proiectele strategice ale Guvernului: Statul urmează să injecteze fonduri europene direcționate către antreprenori, pentru a-i ajuta pe aceștia să își formeze oamenii pentru industriile în care activează. Pentru corporații va exista un program separat de finanțare pe 2 segmente: capital de lucru și retehnologizare prin care companiile se pot updata pe zona de digitalizare și capital de lucru prin achiziția de materii prime și materiale. De asemenea, se gândește un sistem de asigurări pe nivele de risc, societatea de asigurări preluând o parte din riscul de încasare.

Întâlnirea moderată de Sebastian Buși, Președintele COAL atrage la fiecare ediție câteva mii de antreprenori și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Dezbaterile online COAL-live! au loc săptămânal reunind invitați cheie din zona politică și administrativă cu putere decizională în diferite sectoare ale economiei cu oameni de afaceri și antreprenori din același domeniu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0