Lafarge România ţinteşte o creştere cu 5-8% a afacerilor în 2015

4.0.1

Producătorul de materiale de construcţii Lafarge România vizează o creştere a cifrei de afaceri cu 5-8% în acest an.

“Cred că piaţa o să crească cu 3-6%, iar noi o să creştem cu 5-8%, adică puţin peste piaţă. Ne bazăm pe ceea ce ne spun clienţii noştri, care sunt optimişti”, a declarat Costin Borc, CEO Lafarge România.

Reprezentantul Lafarge a spus că 2014 a fost un an complicat pentru piaţa construcţiilor din România. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în serie brută, cu 7%, comparativ cu 2013 – lucrările de reparaţii capitale s-au redus cu 18%, lucrările de construcţii noi au scăzut cu 3,2% iar construcţiile inginereşti s-au diminuat cu 22%.

Costin Borc a dat asigurări că nu se vor face disponibilizări datorită vânzării către grupul irlandez CRH.

„Managementul, personalul, furnizorii, clienţii rămân pe loc, nu se face niciun fel de disponibilizare datorită vânzării. Contractul colectiv de muncă este acelaşi, este în vigoare, face parte din acordul de vânzare”, a spus Borc, la prima ieşire publică a conducerii Lafarge România după anunţul de fuziune cu Holcim.

„Calitatea echipelor a fost unul dintre factorii care au dus la vânzarea de 6,5 mld. euro (suma pe care CRH a anunţat că o va plăti 6,5 mld. euro pentru activele cumpărate de la Lafarge şi Holcim n.r.). Chiar a fost una dintre condiţiile de negociere din partea cumpărătorului ca pe o perioadă de timp oamenii să nu plece din dispozitiv”, a adăugat Ruxandra Bădilă, Director Strategie, Supply Chain şi Achiziţii Lafarge România.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0