Accenture începe transformarea digitală a subsidiarelor Eurobank din România, Bulgaria, Serbia, Ucraina

Accenture începe transformarea digitală a subsidiarelor Eurobank din România, Bulgaria, Serbia, Ucraina

Grupul Eurobank Ergasias îşi va modifica infrastructura IT şi va începe o transformare digitală prin folosirea unei noi platforme de tip infrastructure-as-a-service (IaaS) oferită de Accenture, unul dintre liderii mondiali în consultanță în management, servicii tehnologice și outsourcing. Contractul, încheiat pe o perioadă de zece ani, vizează subsidiarele băncii din România, Bulgaria, Serbia şi Ucraina.

 
Accenture va furniza, astfel, servicii de transformare tehnologică pentru o „infrastructură inteligentă” bazată pe o platformă IaaS avansată, care va susține operaţiunile principale ale băncii, inclusiv activitatea de economisire şi creditare, online banking, procesarea tranzacţiilor şi serviciile pentru carduri de debit şi de credit.

 
Iniţiativa este menită să vină în întâmpinarea programului de transformare digitală a grupului şi să susțină creşterea Eurobank în Europa de Sud şi de Est prin creşterea calității serviciilor și reducerea costurilor aferente infrastructurii IT.

 
Încheierea acestui contract continuă relaţia de colaborare de lungă durată dintre Eurobank şi Accenture în domeniul serviciilor de infrastructură IT. Accenture furnizează Eurobank servicii de consultanţă şi externalizare de peste 15 ani.

 
„Această modernizare şi transformare a infrastructurii IT a Grupului Eurobank face parte din strategia noastră de a ne îmbunătăţi eficienţa şi eficacitatea operaţională în vederea susţinerii tuturor pieţelor europene pe care le deservim. În cadrul acestui proiect inovativ, ne-am unit forţele cu un lider mondial – Accenture”, a spus Stavros Ioannou, Deputy CEO, Group COO & International Activities în cadrul Eurobank Ergasias S.A.

 
“Prin implementarea acestui proiect, Eurobank face un pas important în adaptarea la noua eră digitală. IaaS poate ajuta băncile să își reducă costurile aferente spațiului ocupat de hardware, să mărească gradul de automatizare şi să susţină inovaţiile digitale, în prezent sau în viitor”, a declarat Răzvan Pătrunoiu (foto), Country Managing Director al Accenture România.

 
Accenture este o companie de servicii profesionale, lider pe plan global, care oferă o gamă largă de servicii și soluții pentru mediul de afaceri, de la strategie și consultanță, la digitalizare, tehnologie și procese operaționale.

 
Combinând experiența unică și competențe complexe ce acoperă peste 40 de industrii și toate procesele de afaceri – susținute de cea mai mare rețea de livrare din lume – Accenture acționează la intersecția dintre business și tehnologie pentru a-și ajuta clienții să își crească performanța și să creeze valoare pe termen lung. Accenture are peste 373.000 de angajaţi care deservesc clienți în mai mult de 120 de țări.

 

Grupul Eurobank este un grup bancar dinamic activ în opt ţări, cu active totale de 72,9 miliarde de euro şi în jur de 17.000 de angajaţi. Cu o reţea de peste 970 de sucursale în Grecia şi în străinătate, Grupul oferă o gamă cuprinzătoare de produse şi servicii financiare pentru clienţii retail şi corporativi. În Grecia, Eurobank reprezintă unul dintre cei patru piloni ai sistemului bancar.

 

Cu două reţele de sucursale retail distincte, Reţeaua Eurobank şi noua reţea de sucursale TT, cu centre specializate de afaceri, o reţea dedicată de private banking şi canale de servicii electronice, filosofia Grupului se concentrează pe servicii de înaltă calitate pentru clienții săi. Grupul Eurobank deține o poziție strategică pe segmentele de retail și corporate banking în Romania, Bulgaria și Serbia, oferă servicii de Wealth Management in Cipru, Luxemburg și Londra, fiind de asemenea activ în Ucraina.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0