Accenture organizează Change4Impact, un eveniment de patru zile cu scopul de a crea soluții IT inovatoare pentru o lume mai sustenabilă

Accenture organizează Change4Impact, un eveniment de patru zile cu scopul de a crea soluții IT inovatoare pentru o lume mai sustenabilă

Accenture, lider mondial în domeniul serviciilor profesionale, va organiza în zilele de 26-29 mai 2022, în București și Cluj-Napoca, dar și online, evenimentul Change4Impact ce va include o conferință și un hackathon de 36 de ore, care își propune dezvoltarea de soluții IT inovatoare pentru o lume mai sustenabilă.

În competițiaChange4Impact se pot înscrie echipe de 3-5 membri. Vor exista două locații fizice, una la București și una la Cluj-Napoca, astfel încât participanții pot opta pentru una dintre ele, dar și o platformă online pentru cei care vor să participe de la distanță. Echipele vor fi consiliate de mentori pe tot parcursul competiției și vor putea folosi orice instrumente sau tehnologie doresc pentru a reimagina viitorul și pentru a dezvolta soluții inventive.

Prima zi a evenimentului, 26 mai, este dedicată unei conferințecare va avea loc simultan în București și Cluj-Napoca. Pe scena din București tema abordată va fi Cum putem folosi tehnologii sustenabile pentru a face bine, iar pe scena din Cluj-Napoca se vor căuta soluții la Cum putem reduce amprenta de carbon în industrie prin dezvoltarea de soluții IT sustenabile. Conferința va fi transmisă în direct printr-o platformă virtuală complet interactivă astfel încât participanții vor putea trece cu ușurință de la o scenă la alta. Printre speakeri se numără Marcus Fromm, Travel & Transportation Industry Lead, Accenture Elveția;Amedeo Perrone, Group Design Director,Fjord Milan; Cornel Amariei, inventator, autor, antreprenor, fondatorul .lumen;șiprof. univ. Dr. Răzvan Bologa, Academia de Studii Economice, București.

Competiția propriu-zisă va începe joi, 27 mai, și va dura în total 36 de ore, timp în care concurenții vor dezvolta de la zero aplicațiile propuse. Pentru acestea, participanții pot alege dintre două teme: mediu și social.

Duminică, 29 mai, la ora 10.00, echipele vor prezenta aplicațiile dezvoltate, iar la ora 14.00, după evaluarea juriului, va avea loc gala de premiere. Locul I va primi un premiu în valoare de 6.000 de euro, locul II un premiu în valoare de 2.000 de euro, iar locul III un premiu de 1.500 de euro.

Juriul Change4Impact va fi format din profesioniști cu experiență în IT, dar și profesori universitari și experți în sustenabilitate. Aceștia sunt Tamás Levente,conf. univ. Prof. la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și CEO la Robotics.AI,Kőrösi Csilla, Industry X Innovation Lead & Accenture Romania Corporate Citizenship Lead, Emilian Bouros CEO la Pulsar Works, Conf. univ. Dr. Christian Săcarea, Prorector al Universității Babeș-Bolyai.

Acest eveniment Accenture este organizat cu sprijinul Techsylvania și se adresează tuturor celor care sunt pasionați de tehnologie, industrie, inovare, sustenabilitate și care își doresc dezvoltarea unei lumi mai sustenabile prin tehnologie.

Ceilalți parteneri care sunt alături de Accenture în organizarea acestui eveniment sunt: Transylmagica, Fundația Comunitară Cluj, Universitatea Babeș-Bolyai, Academia de Studii Economice din București, Universitatea Tehnicădin Cluj-Napoca, Academia Devmind, Codette, Asociația Studențească BEST din Cluj-Napoca și București, Societatea Hermes, Sindicatul Studenților din Cibernetică și Asociația Studenților la Matematică și Informatică.

Promisiunea valorii de sustenabilitate a Accenture este de a integra sustenabilitatea în tot ceea ce facem, cu toți cei cu care lucrăm, creând atât valoare comercială, cât și impact durabil, datorită tehnologiei și ingeniozității umane. Împreună cu partenerii noștri, ajutăm la rezolvarea celor mai mari probleme cu care se confruntă clienții noștri și lumea pentru a atinge obiectivele de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite și pentru combaterea schimbărilor climatice.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0