Acţionarii EVERGENT Investments au votat un nou program de răscumparare a acţiunilor proprii şi reducerea capitalului social

Acţionarii EVERGENT Investments au votat un nou program de răscumparare a acţiunilor proprii şi reducerea capitalului social

Consiliul de administraţie al EVERGENT Investments, companie de investiţii financiare care administrează active de peste 2,5 miliarde lei, a convocat acţionarii în data de 20 ianuarie 2022 la Adunarea generală extraordinară. Au fost aprobate toate propunerile de pe ordinea de zi a Adunării generale.
Principalele decizii au fost:
1. Modificarea Actului constitutiv al EVERGENT Investments în concordanţă cu principiile de guvernanţă cuprinse în autorizarea ca fond de investiţii alternative; 2. Reducerea capitalului social cu acţiunile răscumpărate în programul anterior; 3. Aprobarea unui nou program de răscumpărare a acţiunilor proprii.
Cel de-al şaselea program de răscumpărare acţiuni aprobat va contribui la creşterea cererii de acţiuni EVER, cu efect pozitiv asupra lichidităţii şi a reducerii discountului la care se tranzacţionează acţiunile. Programul presupune răscumpărarea unui număr de 23.100.000 de acţiuni reprezentând 2,402% din capitalul social. Preţul maxim de achiziţie este de 2,2 lei, iar preţul minim va fi preţul de piaţă de la BVB din momentul efectuării tranzacţiei.
Randamentul mediu al distribuţiilor către acţionarii EVERGENT Investments este 10,2% în ultimii 10 ani (total distribuţii 820.615.002 lei). În aceeaşi perioadă, datele companiei arata că randamentul total anualizat este de 14,1% (apreciere de capital şi distribuţii).
“Printr-o abordare bazată pe expertiză, experienta echipei şi adaptabilitate strategiei am reuşit să avem rezultate deosebite. Astfel, valoarea activelor administrate a depăşit pragul de semnificaţie de 500 milioane EUR (2,559 miliarde lei la 31 decembrie 2021) ceea ce se reflecta în multiplicarea capitalului acţionarilor noştri cu 20% pe parcursul anului 2021. Evoluţiile imprevizibile ale pieţei sunt dincolo de controlul nostru, în schimb putem controla valoarea generată pe termen lung pentru acţionari prin optimizarea strategiilor de investiţii între portofoliul listat şi cel de private equity. Am încheiat anul 2021 cu o creştere de 21,9% a valorii unitare a activului net şi un rezultat net de 149,3 milioane lei, compus din 46,4 milioane lei profit net şi 102,9 milioane lei câştig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat.
În 2022, continuăm să aplicăm strategia de investiţii multianuala aprobată de acţionari, în acelaşi timp explorăm şi noi domenii pentru investiţii, în sectoare bazate pe tehnologie şi energie verde. Considerăm că ”bull market” are încă suficient spaţiu să se manifeste şi în 2022, iar provocarea este să selectăm la timp oportunităţi şi să investim durabil capitalul companiei pentru randamente deosebite pe termen lung.” declară Claudiu Doros, Preşedinte şi Director general al EVERGENT Investments.
Hotărârile adoptate în cadrul Adunării generale extraordinare a acţionarilor EVERGENT Investments sunt:
Aprobarea modificării și completării prevederilor Art. 7, alineatele 20 – 23 din Actul constitutiv al EVERGENT Investments S.A.
Aprobarea reducerii capitalului social al EVERGENT Investments S.A de la 98.121.305,10 lei la 96.175.359,20 lei în conformitate și motivat de Hotărârea AGEA nr.3 din 29.04.2021.
Aprobarea derulării unui program de răscumpărare a acţiunilor proprii (“Programul 6”) în vederea reducerii capitalului social, prin anularea acţiunilor. Numărul de acţiuni care vor putea fi răscumpărate este de maxim 23.100.000 acţiuni, iar preţul maxim per acţiune este de 2,2 lei.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0