-->

Agroland beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului din partea BRK Financial Group

Agroland beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului din partea BRK Financial Group

Agroland Business System (AG), companie care operează cea mai extinsă reţea de magazine agricole din România, beneficiază de astăzi, 15 februarie, de servicii de Market Maker al Emitentului din partea BRK Financial Group (BRK). Acţiunile AG au fost listate acum aproape un an pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, la 1 martie 2021, iar compania are în prezent o capitalizare de 186 milioane lei (37,6 milioane euro).

„Încă de la listarea Agroland pe piaţa AeRO din urmă cu aproape un an de zile, dorinţa noastră a fost să ne dezvoltăm într-un ritm accelerat prin intermediul pieţei de capital. În această perioadă am continuat să investim în liniile noastre de business şi am încheiat cu succes o operaţiune de majorare a capitalului social, motiv pentru care le mulţumesc încă o dată investitorilor şi acţionarilor pentru încrederea acordată proiectelor noastre de dezvoltare. Ne dorim să fim în continuare un emitent atractiv pentru acţionarii existenţi cât şi pentru potenţiali noi investitori, iar unul dintre obiectivele principale pe care le avem în vedere este creşterea lichidităţii acţiunilor AG. Prin urmare, sunt încrezător că parteneriatul pe care îl demaram astăzi alături de BRK Financial Group pentru implementarea programului de Market Making ne va aduce mai aproape de acest obiectiv”, a declarat Horia Cardos, fondator şi CEO al Agroland Business System.

Acţiunea AG este al 16-lea instrument financiar listat la Bursă pentru care echipa BRK Financial Group oferă servicii de Market Maker al Emitentului. Numărul total de instrumente financiare listate pe ambele pieţe ale Bursei care beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului ajunge astfel la 21, dintre care 20 acţiuni şi o emisiune de obligaţiuni. Parametrii specifici aplicabili activităţii de Market Maker al Emitentului efectuată de echipa BRK pentru acţiunile AG sunt disponibili AICI.

„Felicităm compania Agroland Business System pentru faptul că au accesat serviciul de market making al emitentului pe care îl oferim şi ne propunem că rezultatele acestui parteneriat să fie cât mai vizibile într-un timp cât mai scurt, în sensul îmbunatăţirii lichidităţii din toate unghiurile (volumul tranzacţionat, numărul de tranzacţii, adâncimea pieţei şi spread-ul de tranzacţionare). Vom afişa cotaţii ferme de cumpărare şi de vânzare cu o cantitate de minim 13.000 de acţiuni la un spread mediu 3%”, a declarat Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar. Mai multe informaţii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME sunt disponibile AICI.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0