Allianz Grup, profit operațional de 4 miliarde de euro în T1 2024, în creștere cu 6,8%

Allianz Grup, profit operațional de 4 miliarde de euro în T1 2024, în creștere cu 6,8%

Grupul Allianz a publicat astăzi rezultatele financiare aferente primului trimestru din 2024Cifre cheie referitoare la activitatea grupului și evoluția acestora sunt următoarele:

  • Venituri totale de 48,4 mld. euro, în creștere cu 5,3% față de T1 2023
  • Profit operațional de 4 mld euro, în creștere cu 6,8% față de T1 2023
  • Rata de solvabilitate (Solvency II), la un nivel confortabil de 203%
  • Profit net atribuit acționarilor în valoare de 2,5 mld. euro, în creștere cu 15,7% față de T1 2023
  • Profit operațional țintit pentru 2024, la 14,8 mld. euro, plus/minus 1 mld. euro
  • Programul de răscumpărare acțiuni de 1 miliard de euro, 0,5 mld. euro finalizate

Oliver Bäte, CEO, Allianz SE a declarat „Rezultatele solide ale Allianz demonstrează calitatea principiilor noastre, importanța consecvenței în strategia noastră și avantajul diversității de talente și competențe din organizație.
Creșterea cu 5% a volumului de business și cu două cifre a venitului net semnalează un început foarte bun al acestui an. Evoluția solidă a vânzărilor și a veniturilor nete în segmentul asigurărilor de proprietate și accidente indică echilibrul foarte bun între creștere și disciplină în subscriere. În același timp, dezvoltarea segmentelor de asigurări de viață și de sănătate confirmă atractivitatea portofoliului nostru amplu de produse și servicii. Iar fluxurile nete din segmentul managementului de active, care au depășit deja în primul trimestru nivelul înregistrat în tot anul anterior, subliniază calitatea business-ului nostru și valoarea pe care o oferim clienților.

Prin istoricul nostru demonstrat la nivel de profitabilitate, reziliență și gestionare consecventă a capitalului, suntem partenerul de încredere preferat, mai ales în perioade de incertitudine accentuată și de schimbare accelerată.”

Mai multe detalii pot fi citite accesând link-ul Allianz increases operating profit by 6.8% to 4.0 billion euros.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0