Allianz-Țiriac lansează Optim Invest, asigurarea de viață unit-linked cu primă unică în lei și valoare ce poate ajunge la maturitate la 122%

Allianz-Țiriac lansează Optim Invest, asigurarea de viață unit-linked cu primă unică în lei și valoare ce poate ajunge la maturitate la 122%

UniCredit Bank și Allianz-Țiriac își reafirmă abordarea centrată pe client prin lansarea Optim Invest, un nou produs de investiții bazat pe asigurare creat de Allianz-Țiriac și distribuit prin intermediul UniCredit Bank S.A. Produsul oferă clienților oportunitatea de a investi o parte din prima de asigurare pentru achiziția de unități din instrumentul financiar structurat emis de UniCredit Bank A.G., care combină investiția în obligațiuni cu cea într-o opțiune având ca activ suport indicele bursier EURO STOXX 50. Componenta investițională a produsului generează deopotrivă o valoare la maturitate de 122% din numărul de unități achiziționate, precum și un potențial câștig suplimentar determinat de evoluția indicelui EURO STOXX 50 pe următorii 10 ani.

În plus, Optim Invest include și o componentă de asigurare de viață, iar în cazul unui eveniment neașteptat, beneficiarul poliței încasează suma asigurată plus valoarea contului investițional. Suma asigurată este de 100% din prima de asigurare, în cazul decesului ca urmare a unui accident, și de 10% din prima de asigurare, în cazul decesului din boală.

Produsul dezvoltat în baza parteneriatului cu UniCredit Bank este o alternativă de investiție în actualul mediu economic cu dobânzi scăzute, dar și o soluție pentru a-i proteja pe cei dragi în cazul apariției unui eveniment nedorit. Optim Invest se pliază perfect pe nevoile clienților care vor să investească pentru susținerea planurilor financiare pe termen mediu și lung sau să economisească pentru pensie sau pentru siguranța financiară a copiilor. Cu Optim Invest, clienții beneficiază de expertiza a două companii puternice, specializate în managementul riscului – Allianz-Țiriac – și al investițiilor – UniCredit Bank” a declarat Virgil Șoncutean, CEO, Allianz-Țiriac.

Vrem să oferim clienților noștri care caută soluții alternative de diversificare a investițiilor produse cât mai interesante și relevante pentru ei. Produsul propus de Allianz-Țiriac, bazat pe un instrument financiar emis de Unicredit Bank A.G., îmbină în mod fericit atât avantajele unui produs de investiție de risc mediu, oferind protecție capitalului investit, precum și confortul dat de asigurarea de viață inclusă” consideră Laura Crintea, Head of Insurance Strategic Partnerships and Business Development, UniCredit Bank.

Optim Invest se adresează clienților cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani. Prima minimă per contract este de 10.000 de lei, iar suma maximă ce poate fi investită de un singur client este de 240.000 de lei.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0