„Amiabila” a depășit 50.000 de conturi create de la lansarea aplicației

„Amiabila” a depășit 50.000 de conturi create de la lansarea aplicației

La doar două săptămâni de la intrarea în vigoare a reglementărilor care permit încheierea formularului ”Constatare amiabila de accident” și în format electronic, numărul de conturi creat în acest scop în aplicația „AMIABILA” a depășit cifra de 50.000, informează Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România – BAAR.

 

Aplicația „AMIABILA” poate fi descărcată de utilizatori în mod gratuit din magazinele „App Store” și „Google Play”.

 

“Evoluția numărului de descărcări ale „AMIABILA” este în acord cu așteptările noastre. Depunem în continuare eforturi în direcția dezvoltării unei variante îmbunătățite care să asigure și alte funcționalități și/sau interconectarea cu alte aplicații complementare astfel încât să oferim conducătorilor auto un pachet digital integrat”, declară Mădălin Roșu, Președintele BAAR.

Începând cu 15 octombrie 2022 facilitățile noii soluții digitale, dezvoltate de BAAR împreună cu asigurătorii RCA, au fost utilizate în practică de 837 de ori, ceea ce înseamnă că 1674 de conducători auto implicați în accidente de vehicule au ales să completeze formularul electronic „Constatare amiabilă de accident” prin intermediul aplicației „AMIABILA”. În acest mod aceștia s-au conformat mai ușor obligațiilor legale incidente, inclusiv în ceea ce privește informarea automată a companiilor de asigurări la care aveau încheiată polița RCA despre producerea accidentului.  

  În 12% dintre aceste cazuri, ambii conducători auto implicați dețineau cont „AMIABILA”, și doar unul dintre conducători în celelalte cazuri. Deși „Constatarea amiabilă de accident” în format electronic se poate încheia și prin intermediul unui singur telefon, pentru ușurința completării formularului, BAAR recomandă instalarea aplicației „AMIABILA” de către ambii conducători auto. Astfel, datele necesare ale unuia dintre participanți, vor putea fi transferate automat în telefonul celeilalte persoane, printr-o simplă scanare a unui cod QR generat de aplicație.

„AMIABILA” poate fi descărcată gratuit pe smartphone din „AppStore” sau „Google Play” prin scanarea următorului cod QR:

Link-ul de conectare la aplicația „AMIABILA” este: https://www.amiabila.com/

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0